Müşavirin Tekmesi İspanya ve İngiliz Medyasında - Son Dakika
Güncel

Müşavirin Tekmesi İspanya ve İngiliz Medyasında

Müşavirin Tekmesi İspanya ve İngiliz Medyasında

Başbakan'ın müşaviri Yusuf Yerkel'in Soma'da göstericiyi tekmeleme anını görüntüleyen fotoğraf, İspanya ve Londra'da yayınlandı.

15.05.2014 16:48  Güncelleme: 17:15

Başbakan müşaviri ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel'in Soma'da bir göstericiyi tekmeleme anını görüntüleyen fotoğraf, İspanya ve Londra'da yayınlandı.

"YORUMU SİZE BIRAKIYORUZ"

İspanyol medyası fotoğrafı yayınlarken "Yorumu size bırakıyoruz" diye yazdı. Televizyonlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında yakınlarını kaybedenlerin tepkisi ile karşılaştığını aktardı. Gazeteler ise, "Başbakanın bir danışmanının göstericiyi tekmelemesi Türkiye'yi ayağa kaldırdı" başlıklarını atarak 'ülke tarihinin en acılı anlarının yaşandığı bir dönemde olayı protesto edenlere böyle tekme atılıyor' yorumunda bulundu.

"POLİS ÇOK ZORLANDI"

Gazeteler, Soma'daki trajedinin Başbakan'a karşı protestolara dönüştüğünü vurgulayarak polisin göstericileri durdurmak için zor anlar yaşadığını ifade etti. İspanya'nın en önemli gazetelerinden El Mundo ise, Türkiye'nin iş güvenliği açısından Avrupa kriterlerinin çok gerisinde olduğuna işaret etti.

"TÜRKİYE'DE ARTIK OLAĞAN"

Türkiye'de günde ortalama iş kazalarından dolayı üç kişinin hayatını kaybettiğini de hatırlatan gazete, maden kazalarının ise bu ülkede artık olağan bir durum haline geldiğine dikkat çekti.

TEKME ANI İNGİLTERE'DE

İngiliz Telegraph gazetesi Başbakanlık Müşaviri ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel' in Soma'da Başbakan Erdoğan'ı protesto eden göstericiyi tekmelediği andaki görüntülerini yayınladı.

"CİDDİ PROTESTO"

Gazete Başbakan Erdoğan'ın Soma ziyareti sırasında Başbakanlık Müşaviri ve Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel' in Başbakan'ı protesto eden yerdeki göstericiye tekme attığı görüntüleri yayınlarken Soma'daki kalabalığın Başbakan'a yönelik ciddi bir protestonun yapıldığını yazdı.

"BİZİ ÖRNEK VERDİ"

Telegraph, şu ana kadar ölü sayısının 282 olarak açıklandığı felaketi Başbakan'ın "bunlar olağan şeyler" olarak yorumladığını ve diğer ülkelerde de meydana geldiği açıklamalarını aktarırken 19. yüzyılda İngiltere'de de benzer bir maden kazasının gerçekleştiği örneği verdiğini ekledi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müşavirin Tekmesi İspanya ve İngiliz Medyasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • Promethus: bu herif hala dışardaysa bu ülkede bana adaletten bahsetmesin kimse. 32 6 Yanıtla
  • aspalyum: Hükümete saldırmak için kuduz gibi fırsat bekliyorsunuz adamların suçu günahı ne madenin sahibini bullmak ondan hesap sormak işinize gelmiyor çünkü oda sizden amacınız farklı, zannetmeyin biz aptalız bu olayın arkasında pis işler var bunu göreceksiniz akp kömür dağıtıyor diye velvele yapanlar tamda kömür le alakalı canlar gidiyor bu işin içinde katiller var bunu yakında hep birlikte göreceksiniz boşa atıp tutmayın 8 26 Yanıtla
    amedlıkeko: ar damarı çatlak akp li asalyum basit ölömli trafik kazasında bile sörüci tetpir amaclı tutuklanır bu vahşm olayda AKP yandaşı patron hala nutuk atıyor hiç bir işlem yapılmadı akp tarafında korunmasa çoktan tutuklanması gerkkırdi konuştıkça batıyorsınız barı susmayı ögrenın 0 0 aspalyum: hehe devam et 0 0 KIZGIN: Bu madenin CEO'sunun karısı akp'den 1 sıra meclis üyesi seçilmiş. Kocasını nasıl tutuklasınlar.Bizim işimize geliyoda akp'nin işine gelmiyo 0 0
  • aspalyum: akp ye oy veren anadolu halkıdır anadolu halkıda hiçbir zaman parayla satılacak halk değildir seçim sonuçlarını haritadan bir bakın bakalım bizi bir simit havaya atsam izdiham kopacak diye aşağılayan gezetecilerin yine bizim ölülerimz üzerinden haber yapan zihniyeti kınıyorum düşün yakamızdan 5 28 Yanıtla
  • ZATEN: ZATEN SİZLER BÖYLE BİR MALZEMEYİ,GÖKTE ARARKEN,YERDE BULDUNUZ.BÖYLE BİR MANŞETİ YAPMASAYDINIZ AYIP OLURDU.NE DE OLSA BU HÜKÜMETLE ÖZELLİKLE ERDOĞAN İLE YATIYOR,ERDOĞAN İLE KALKIYORSUNUZ.DİZGİNLERİ ELE ALMAK İÇİN HER TÜRLÜ ,DÜMENLERDE VARSINIZ. 8 23 Yanıtla
  • MANİSA LI: UGUR ARKADAŞA CEVAP:: BAK ARKADAŞ CEVAP ÇOK BASİT,EGER MADENCİ YAKINI OLSA O TEKME YİYEN,USULÜNCE CENAZELERİN GECİKTİĞİNİ,HABER VERİLMEDİĞİNİ SÖYLER VE SUSAR, AMA BU YARATIK,BAŞBAKAN'IMIZA FECİ KÜFÜRLER EDİYORDU KORUMA VE POLİSLEREDE KUDUZ İT GİBİ SALDIRIYOR,KÜFÜR EDİYORDU.SANADA ANA AVRAT KÜFÜR ETSELER TEKMELERSİN DEGİL Mİ.? 16 15 Yanıtla
    no commen: Peki sen ordamiydin KIZGIN? 0 0 KIZGIN: Sen ordamydın? 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement