Ödp'den Ak Partiye Protesto Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Ödp'den Ak Partiye Protesto Yürüyüşü

Ödp\'den Ak Partiye Protesto Yürüyüşü

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, saat 13.00"de Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde toplandı."

09.12.2012 17:46

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 300 kişilik grup, saat 13.00"de Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde toplandı. Grup daha sonra "AK parti düzenini yıkalım, Türkiye'yi yeniden Kuralım" pankartlı eşliğinde "Patriot değil iş, ekmek istiyoruz","Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek","İnsanca yaşamak istiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Grup ayrıca, "Türkiye'yeniden kuralım","AKP düzenini yıkalım" yazılı çeşitli dövizler taşıdı.

YÜRÜYÜŞÜ 9 HAZİRAN'DA MİTİNGE DÖNÜŞTÜRÜCEĞİZ

Çarşı içi Kartal heykeli önüne kadar yürüyen grup adına basın açıklamasını ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş okudu. 10 yıldır AKP'nin karanlığında yaşadıklarını belirten Alper Taş, şunları söyledi:

"Zenginliği arttırmak için yoksulları çoğaltan çoğunluğu yiyecek açlığına mahkum eden bu düzene 'hayır' diyoruz. Başbakan Erdoğan 'bu topraklar NATO toprağıdır' sözlerini büyük bir gururla söylerken, NATO heyeti bunu ispat edercesine Patriot füzeleri için geziler düzenleyip yer beğeniyor. İnsanların birbirine rakip ve düşman olduğu asla kardeş olamadıkları bu düzene 'hayır' diyoruz. Herkesin kendi kimliğini, kültürünü özgürce yaşayabildiği, kimsenin aşağılanmadığı, dışlanmadığı, Kürt sorununu barışçıl bir biçimde çözüme kavuşturulduğu, herkesin kendisini eşit ve özgür hissettiği, her türlü sömürülme düzenine, ezilme ve ayrımcılığa son verilmiş kardeşliğin, dayanışmanın hakim olduğu,kardeşliğin bir arada yaşamın Türkiye'sini kuralım."

Taş konuşmasının sonunda Türkiye'nin dört bir yanında başlattıkları "AK parti düzenini yıkalım, Türkiye'yi yeniden Kuralım" başlıklı yürüyüşlerini 9 Haziran'da İstanbul'da mitinge dönüştüreceklerini söyledi. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ödp'den Ak Partiye Protesto Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement