Öğrenciler daha ucuza ısınmaya başladı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler daha ucuza ısınmaya başladı

Öğrenciler daha ucuza ısınmaya başladı

HALİL ŞAHİN - İzmir'deki okullarda doğalgaz dönüşümü yapılarak ısınma maliyeti üçte bire düşürüldü.

28.11.2013 13:01

HALİL ŞAHİN - İzmir'deki okullarda doğalgaz dönüşümü yapılarak ısınma maliyeti üçte bire düşürüldü.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarda yakıt sorunu yaşanmaması için gerekli çalışmaların yapıldığını, bu sayede yakıt ve personel tasarrufu da sağlandığını söyledi.

Bardakcı, İzmir'de geçmiş yıllarda, yakıt ihalesini kazanan firmalardan kaynaklı sebeplerle okullarda sıkıntılar yaşanabildiğine değinerek, "Sıvı yakıtların maliyeti çok yüksek. Doğalgazın 3 katı. Biz doğalgaz dönüşümü için bütçe ayırmaya karar verdik. '2-3 yılda bunu amorti ederiz' dedik. İki yılda ayırdığımız kaynakla 11 milyonluk doğalgaz dönüşümü yaptık. Mazot veya fuel oil kullanan okulların önce 187'sinin, sonra 45'inin daha dönüşümünü yaptık" diye konuştu.

İzmir'de, binasının önünden doğalgaz hattı geçen tüm okulların doğalgazla ısıtılmaya başlandığını vurgulayan Bardakcı, kaloriferin çalıştırılması için istihdam edilen personelden de tasarruf sağlandığını bildirdi.

Bardakcı, yapılan dönüşüm çalışmalarıyla ısınma maliyetlerin düşürüldüğünü ifade ederek, "10 milyon lirayı geri aldık diye rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Doğalgaz kullanımı olmayan okullar içinde tedbirler aldıklarını belirten Bardakcı, sorun yaşanmaması için ihalelerin toplu yapılmayacağını, yakıt ödeneklerinin ilçelere parçalar halinde gönderileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler daha ucuza ısınmaya başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement