Öğrenciler Dünyanın En Uzun Resmine İmza Attı - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Dünyanın En Uzun Resmine İmza Attı

Öğrenciler Dünyanın En Uzun Resmine İmza Attı

Bursa'da doğa için bir araya gelen öğrenciler, yaptıkları 800 metre uzunluğundaki resimle dünyada bir ilke imza attıklarını söyledi.

20.02.2013 17:54

Bursa'da doğa için bir araya gelen öğrenciler, yaptıkları 800 metre uzunluğundaki resimle dünyada bir ilke imza attıklarını söyledi.

Uludağ Üniversitesi ve Özel Bursa Kültür Okulları iş birliği ile yapılan dünyanın doğayı anlatan en uzun resmi, Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde sergilendi. Onlarca öğrencinin kraft kağıtlar üzerine her türlü boya malzemesini kullanarak çizdiği resmin hazırlanması da hiç kolay olmadı. Serginin yapılacağı bin 200 metrekarelik alanın yetersiz kalması üzerine resmin bir kısmı rulo şeklinde katlanıp koliye konulmak zorunda kaldı. 4 metrede bir olmak üzere toplam 100 paravan kullanan ekip, sergiyi hazırlayabilmek için 2 gün çalıştı.

Doğa için ellerine boya kalemlerini alan minikler, dünyada bir ilk olan eserlerine büyük emek verdi. Resmin dünyanın doğayı anlatan en uzun resmi olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için başvuruda bulunulduğu öğrenildi.

Öğrenciler, "Çok önemli bir gaye için bir araya geldik. Bir yıl boyunca çalıştık. Son derece keyif alarak içimizden gelenleri çizdik" dedi.

Serginin açılış kurdelesini proje koordinatörü Mehmet Kovacıoğlu ve Özel Kültür Okulları Genel Müdürü Orhan Karakoç birlikte kesti. Kovacıoğlu, Uludağ Üniversitesi'nin 2 yıl önce TÜBİTAK iş birliğiyle gerçekleştirdiği 80 metre uzunluğundaki tek resim çalışmasının ardından 800 metrelik resim için çalışmalara başlandığını söyledi.

Maksatlarının çevre bilincine sahip fertler yetiştirilmesine katkı sunmak olduğunu vurgulayan Kovacıoğlu, "Bu projemiz ile insan ve doğa ilişkisini hedef kitlelere duyurmayı ve toplumun bilinçlenmesini hedefledik. Kraft kağıt üzerine her türlü boya malzemesi kullanılarak oluşturulan eser için öğrencilerimiz 1 yıldan fazla süre çalıştı. Ortaya 800 metre uzunluğunda bu eser çıktı" dedi.

Ardından sergiyi gezen öğrenciler, oluşturdukları devasa eserin önünde fotoğraf çektirdi. Sergiyi gezmekten yorgun düşen öğretmenler ise eser karşısında duygulandıklarını kaydetti. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Dünyanın En Uzun Resmine İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement