Öğrenciler Ekmek ve Zeytinyağı Üretimini Öğrendi - Balıkesir - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler Ekmek ve Zeytinyağı Üretimini Öğrendi - Balıkesir

Görüntü dökümü Öğrencilerin okul bahçesindeki detayları Öğrencilerin zeytinyağı fabrikasındaki detayları ve zeytinyağı sıkımına ait detaylar Zeytin sanayicisi Ahmet Sucu'nun öğrencilere yönelik açıklamaları Öğrencilerin incelemelerine ait detaylar Öğrencilerin ekmek...

17.10.2017 00:11

Görüntü dökümü

Öğrencilerin okul bahçesindeki detayları

Öğrencilerin zeytinyağı fabrikasındaki detayları ve zeytinyağı sıkımına ait detaylar

Zeytin sanayicisi Ahmet Sucu'nun öğrencilere yönelik açıklamaları

Öğrencilerin incelemelerine ait detaylar

Öğrencilerin ekmek fabrikasındaki detayları

Öğrenciler ekmek ve zeytinyağı üretimini öğrendi

Ayvalık ilçesinde Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu (ASTED) tarfından düzenlenen etkinlikte, 15 Eylül Ortaokulu öğrencileri ekmeğin ve zeytinyağının üretimini öğrendi.

Ayvalık Ekmek ve Unlu Mamuller firması (ATEKSAN) ile bölgenin en önemli zeytinyağı üreticisi Özgün Zeytincilik'e giden öğrenciler, unun ekmeğe, zeytinin ise zeytinyağına dönüşümünü izledi.

İlk olarak Özgün Zeytincilik tesislerinni ziyaret eden öğrenciler, üretim tesislerini gezdi. Öğrenciler zeytinin elenip yapraklarından ayrılması, temizlendikten sonra sıkılması ve zeytinyağına dönüşmesi sürecini takip etti.

Etkinliğin ikinci etabında ATEKSAN üretim tesisine konuk olan öğrencilere burada firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kebabçı ile gıda mühendisleri Ayşegül Pakcan ve Ufuk Can çeştili ekmek türlerinin yapımı hakkında bilgi verdi.

ASTED Genel Koordinatörü Namık Tuncel, etkinlikle zeytinyağı tüketiminin ve düzenli beslenmenin önemini gözler önüne sermeye çalıştıklarını söyledi.

Kaliteli ve sağlıklı ürünler tüketmenin önemini öğrencilere vermeye çalıştıklarını aktaran Tuncel, "Nerede yapıldıkları belli olmayan ürünlerden çocuklarımızın uzak tutulması gerektiğini ifade etmeye çalıştığımız etkinliğimizde bizlere destek olan Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüaslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Güner Bahadır'a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Öğrenciler Ekmek ve Zeytinyağı Üretimini Öğrendi - Balıkesir
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler Ekmek ve Zeytinyağı Üretimini Öğrendi - Balıkesir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement