"Öğrenciler Merkezi Ortak Sınavdan Memnun" - Son Dakika
Güncel

"Öğrenciler Merkezi Ortak Sınavdan Memnun"

"Öğrenciler Merkezi Ortak Sınavdan Memnun"

İl Milli Eğitim Müdürü Alkan: "Dün ve bugün öğrencilerimizden ve velilerimizden yaptığımız görüşmelerde, böyle bir sınavın öğrencilerdeki sınav stresini ortadan kaldırdığını, çocukların ve velil...

29.11.2013 15:21

Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığınca ilk kez uygulanan merkezi ortak sınavından memnun olduklarını bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) geçen yıl son kez yapıldığını, bunun yerine ise merkezi ortak sınavının getirildiğini anımsattı.

Yeni sistemin öğrencilerde oluşan sınav stresini ortadan kaldırdığını ifade eden Alkan, şunları kaydetti:

"Dün ve bugün öğrencilerimizden ve velilerimizden yaptığımız görüşmelerde, böyle bir sınavın öğrencilerdeki sınav stresini ortadan kaldırdığını, çocukların ve velilerin çok mutlu olduklarını gördüm. Aileler çocuklarının bu sınavla daha başarılı olacaklarını ifade ettiler. Bu yeni sistemde ilimizde de her hangi bir aksaklık olmadan sınavlarımızı başarıyla tamamladık. Sınavın ikinci oturumuna 22 bin öğrencimiz katıldı, 2 bin 771 öğretmenimiz de görev yaptı."

Öğrenciler memnun

Türk Telekom Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerinden İnci İmamgiller ise soruların çok mantıklı, verilen araların da kendilerine iyi geldiğini söyledi.

Lütfullah Payapondu da sınavın düşündüğünden daha kolay geçtiğini belirterek, "Sınavda verilen ara stres atmamızı sağladı. Sınav basitti, herkes yapabilirdi" dedi.

Daha önceki sınavlardan sıkıldıklarını belirten Muhammet Akdağ da yeni sistemle soruları çözmek için çok zaman ayırabildiklerini, mola verme uygulamasının da çok yerinde olduğunu anlattı.

Sakine Küpeli ise yeni sistemi çok beğendiğini, çocukların heyecanını aldığını ve verilen 30 dakikalık arayla da aileler olarak çocuklarına destek olduklarını ifade etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Öğrenciler Merkezi Ortak Sınavdan Memnun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement