Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Verildi - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Verildi

Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Verildi

Gürsu Belediyesi bünyesinde yürütülen çevre bilinci oluşturmaya yönelik çalışmalar kapsamında, öğrencilere eğitim verildi.

10.01.2013 09:06  Güncelleme: 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Çevre Mühendisi Ümran Ateş tarafından, ilkokulların 3. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen çevre bilinci oluşturma eğitimleri sırasında, öğrencilere sunulan slaytta, çevreyi kirleten etkenler hakkında bilgi verildi ve çevrenin nasıl temiz tutulacağı anlatıldı.

Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Belediyemiz tarafından verilen temizlik hizmetlerinde daha etkin sonuçlar alınabilmesi için hemşehrilerimizin bilinçli ve duyarlı olması çok önemli. Bu amaçla, ağaç yaşken eğilir anlayışıyla, öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerle çocuklarımızı bilinçlendirmeyi ve çocuklarımızın öğrendiklerini aileleriyle de paylaşmalarını istiyoruz" dedi.

Gelecekte sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için, doğal kaynakların korunmasının öneminin vurgulandığı eğitimlerde, çocuklara; çöplerin kaynağında azaltılması, gelişigüzel atılmaması, doğaya zarar veren kimyasal atıkların açığa atılmaması, evsel atıkların ayrıştırılarak toplanması, geri dönüştürülebilir ambalajların ayrı toplanması, plastik yerine cam şişe ve kapların kullanılması gerektiği anlatıldı. Eğitimler sırasında ayrıca, ambalajların çöp olmadığını geri dönüştürülebileceğini anlatan kısa bir film izletildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Öğrencilere Çevre Bilinci Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement