Öğrencilere Zararlı Alışkanlıklar Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilere Zararlı Alışkanlıklar Anlatıldı

Öğrencilere Zararlı Alışkanlıklar Anlatıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencilerine zararlı alışkanlıklar hakkında konferans verildi.

03.04.2014 14:19

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencilerine zararlı alışkanlıklar hakkında konferans verildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl Temsilciliği ve İnegöl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği işbirliğiyle öğrencilere 'zararlı alışkanlıklar ve korunma yolları' konulu seminer Turgutalp Anadolu Lisesi çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Bursa KOM Madde Kullanımı ile Mücadele Büro Amirliğinde görevli polis memurları, insanın ruh ve beden sağlığını bozanların başında zararlı alışkanlıkların geldiğini belirterek, "Adı ne olursa olsun, insanın ruh ve beden sağlığına zarar veren her alışkanlık zararlı alışkanlıktır. İnsanları zararlı alışkanlıklara yönlendiren sebepleri üç grupta toplamak mümkündür; arkadaş çevresi, merak, özenti ve mutsuzluktur. İnsanın sağlıklı, başarılı ve mutlu olabilmesi için, beden ve ruh sağlığının her türlü zararlılardan korunması lazımdır. Başlıca zararlı alışkanlıklar ise, sigara, alkol, uyuşturucu madde ve kumardır. Ülkemizde, sigara, alkol, uçucu ve uyuşturucu madde kullanımı giderek artmaktadır. Bu maddeler bağımlılık yaparlar. Bağımlılığın fert ve toplum için zararı vardır. Gençler risk altındadır. Zararın önlenmesi ancak tüm toplumun bilgilendirilmesi ile mümkündür. İnsanlar, kötü alışkanlıklar sayesinde kendi elleri ile hem sağlıklarını hem de özgürlüklerini yok eder ve bağımlı olurlar. Bağımlılık, insanın hayatının, kullandığı maddenin eline geçmesidir. Kişi o maddenin esiri olur, kullandığı maddenin miktarı giderek artar, bırakmakta çok zorlanır. Bıraksa bile, tekrar başlama ihtimali yüksektir. İnsanlar sigaraya, alkole, uyuşturucuya ya da başka maddelere bağımlı olabilir. Herkes bağımlı olabilir. Bağımlılık biyolojik bir süreçtir. Sigara, alkol ya da diğer uyuşturucular beyni etkileyerek, bağımlılığa yol açar ve beynin yapısını değiştirerek beyni ele geçirirler. En yüksek oranda bağımlılık yapan madde ise sigaradır. Bağımlılık bir hastalıktır, tedavisi çok zordur. Kişi sağlığını, ailesini, işini, arkadaşlarını ve sosyal çevresini kaybeder" dediler.

Konuşmaların ardından Turgutalp Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından madde kullanımına dikkat çekmek için Hamzabey köyü mevkiindeki Emniyet Hatıra Ormanına fidan dikildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilere Zararlı Alışkanlıklar Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement