Öğrencilerin Görüldüğü ve Yerlerinin Tespit Edildiği Haberleri Asılsız Çıktı - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerin Görüldüğü ve Yerlerinin Tespit Edildiği Haberleri Asılsız Çıktı

Öğrencilerin Görüldüğü ve Yerlerinin Tespit Edildiği Haberleri Asılsız Çıktı

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, kaybolan yabancı öğrencilerin helikopter sesi duyduklarını ve 112 acil servisi arayarak “Helikopter sesi duyduk. Kırmızı tişört sallıyoruz.

18.01.2015 23:55

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, kaybolan yabancı öğrencilerin helikopter sesi duyduklarını ve 112 acil servisi arayarak "Helikopter sesi duyduk. Kırmızı tişört sallıyoruz. Bizi görsünler" dediğini ancak öğrencilerin helikopter tarafından görülemediğini ve kesin yerlerinin de tespit edilemediğini açıkladı.

Kaybolan 3 yabancı uyruklu turisti arama çalışmaları akşam saatlerinde de devam ediyor. Son olarak Jandarma Genel Komutanlığı'ndan 31 kişilik özel arama kurtarma timinin de saat 23.00 civarı bölgeye gelmesi bekleniyor. Gelen 31 kişilik ekibin ardından arama kurtarma ekiplerinin sayısı 170 kişi olacak. Arama çalışmaları aralıksız olarak devam edecek.

"YABANCI ÖĞRENCİLER HELİKOPTER SESİ DUYDUKLARINI İLETTİ"

Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, yabancı uyruklu öğrencilerden İngiliz olan kişinin en son 112'yi aradığında helikopter sesi duyduğunu ve helikopterin kendilerini görmesi için kırmızı tişört sallayacağını söylediğini belirtti. Cevheroğlu, "Saat 11.38 civarında kaybolan turistler 112 ekipleriyle irtibata geçiyorlar. Canlıyız hayattayız diyorlar. Yakınımızdan bir helikopter geçti. Sesini duyduk. Bu helikoptere lütfen söyleyin bizi görmesi için kırmızı bir tişörtümüz var onu sallıyoruz. Kırmızı bir tişörtle beraber bizi görsünler. Bunun üzerine helikoptere aşağıdan talimat veriyoruz. Helikopter hemen kendi teknik donanımıyla o saatte nerede olduğunu tespit ediyor. Helikopter o 4 dakika boyunca 20 kilometrelik bir alana gidip gelmiş. Ondan sonra helikopter kendi o koordinatlarıyla dolanıyor ve o çevrede uçuyor. Ondan sonraki bütün uçuşunu o bölge de yaptı şu anda o bölgede uçuşunu yapmakta. Karadan da 3-4 saattir belirtilen koordinatlarda arama çalışmalarımız devam ediyor. Kesinlikle anlatıldığı gibi bizim tarafımızdan onları görme gibi bir durum söz konusu değildir. Onlar bizim uçaklarımızın sesini duymuşlardır. Ondan sonra da kendilerinden bir haber alınamamıştır. Helikopter sesi duyduklarını ifade ediyorlar. İngiliz uyruklu olan kişinin yapmış olduğu açıklama bu yönde" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerin Görüldüğü ve Yerlerinin Tespit Edildiği Haberleri Asılsız Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement