Öğrencilerini Zorda Bırakmadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öğrencilerini Zorda Bırakmadı

Öğrencilerini Zorda Bırakmadı
18.01.2012 14:46  Güncelleme: 15:23

Fırınlardaki askıda ekmek uygulamasını geliştiren bir öğretmen, açtığı çorbacıda ihtiyacı olan öğrencileri unutmadı.

Daha çok fırınlarda uygulanmasına şahit olduğumuz askıda ekmek uygulaması Ordu'daki bir çorbacıda 'Askıda Çorba' adı ile uygulanıyor.

Hayatının önceki kısmını üniversitede öğretim görevlisi olarak kazanan Songül Reisoğlu bir kaç ay önce öğretim görevliliği pozisyonundan istifa etti ve kendisine bir lokanta açtı. Reisoğlu, KOSGEB desteği ile açtığı lokantasını çalıştırırken bir dönem içli dışlı olduğu üniversite öğrencilerini de unutmadı.

"Askıda Çorba Evi" ismiyle açtığı işyerinde her gün sipariş üzerine çorba servisi yapan Songül Reisoğlu, çorbadan kazandığı paranın bir bölümünü Ordu Üniversitesi Rektörlüğü kanalıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere de gönderiyor.

Ramazan ayında bazı fırınlarda başlatılan 'Askıda Ekmek' kampanyasının bir ay sürebildiğini, açtığı işletmedeki 'askıda çorba' uygulamasının ise yılın 12 ayı geçerli olduğunu belirten Songül Reisoğlu uygulamasını şu sözlerle dile getirdi:

"Öğretim görevlisi olarak çalıştığım dönemden biliyorum, günde bir çorba içemeyecek öğrenciler gördüm. O sebeple böyle bir çalışma başlattım. Burada bir çorba 2 lira. Ancak müşterilerimiz amacımızı bildiği için 4 lira bırakıyor. Ay sonunda bu fazla çorba paralarını Ordu Üniversitesi Rektörlüğüne gönderiyorum. Rektörlük ihtiyaç sahibi öğrencileri belirleyerek, öğrenci başına kaç lira düşüyorsa bunu hesaplarına yatırıyor" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerini Zorda Bırakmadı - Son Dakika


Advertisement