Öğrencinin Yardımına Vali Yetişti - Son Dakika
Güncel

Öğrencinin Yardımına Vali Yetişti

Öğrencinin Yardımına Vali Yetişti

LYS'den önce kimliğini kaybeden Tülin Doğru Vali Ahmet Cengiz'in talimatı ile Nüfus Müdürlüğü açtırılarak, öğrenciye kimlik çıkarıldı.

23.06.2013 15:59  Güncelleme: 13:55

Mardin'de bugün gireceği LYS'den önce kimliğini kaybettiğini fark eden Tülin Doğru'nun durumunu öğrenen Mardin Valisi Ahmet Cengiz'in talimatı ile Nüfus Müdürlüğü açtırılarak, öğrenciye kimlik çıkarıldı. Doğru, sınava 5 dakika kala öğrenci polis aracı ile ulaştırılarak LYS'ye girmesi sağlandı. Kızının kimliğini kaybetmesi nedeniyle yaşanan stres dolayısıyla kalp rahatsızlığı geçiren emekli öğretmen Mehmet Nezir Doğru ise, kaldırıldığı hastanede kızının sınava girdiğini öğrenince rahat bir nefes aldı.

Dün girdiği sınav yerinden çıkarken kimliğini kaybettiğini fark eden 18 yaşındaki Tülin Doğru, bugün gireceği LYS'ye kimliği olmadığı için alınamayacağını öğrenince durum Mardin Valisi Ahmet Cengiz'e bildirildi. Vali Cengiz'in talimatıyla görevlilerin getirilmesi ile açtırılan Mardin İl Nüfus Müdürlüğü'nde, Doğru'ya yeni bir kimlik çıkartıldı. Tülin Doğru, 5 dakika polis aracı ile sınava gireceği okula götürülerek sınava girmesi sağlandı. Sınavının iyi geçtiğini söyleyen Tülin Doğru, kimliğimi kaybettiği andan itibaren çok yoğun strese girdiğini belirterek, şöyle dedi:

"Nüfus Müdürlüğüne müracaat ettim, bir şey yapamayacaklarını söylediler. Sayın Valimize ulaştığımız andan itibaren sınava girebileceğimin ümidi belirdi. Neredeyse yürütülen bütün işlemleri bizzati takip ederek destek oldu. Kimliğime sınav saatinden 5 dakika önce sayın valimizin talimatıyla harekete geçen Emniyet mensuplarınca sağlanan araçla sınav yerime ulaştım. Sınavım çok iyi geçti. Emeği geçen Sayın Valimize ve Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum."

Kızının yaşadığı sınav stresine kaybettiği kimlik eklenince rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan emekli öğretmen baba Mehmet Nezir Doğru ise, kızının sınava girdiğini öğrenince rahat bir nefes aldı. Baba Doğru, kızının sıvara girmesini sağlayan Mardin Valisi Ahmet Cengiz'e teşekkür etti. Mardin Valisi Ahmet Cengiz ise, "Devlet vatandaş için vardır. Eğitim bizim için önemli, bu kızımızın bir senesinin kaybettiği kimlikten ötürü heba olmasına gönlümüz razı gelmezdi. Çok şükür sınava yetişti ve sınava girdi. Tülin'nin başarısı bizleri sevindirecektir" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrencinin Yardımına Vali Yetişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement