Öğretim Görevlisi Müziğini Yaptığı Filmde 3 Şarkı Söyledi - Son Dakika
Güncel

Öğretim Görevlisi Müziğini Yaptığı Filmde 3 Şarkı Söyledi

Öğretim Görevlisi Müziğini Yaptığı Filmde 3 Şarkı Söyledi

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Orhan Kaplan, müziğini yaptığı 'Entelköy Efeköy'e Karşı' filminde rol alarak şarkı söyledi.

15.01.2012 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Orhan Kaplan, müziğini yaptığı 'Entelköy Efeköy'e Karşı' filminde rol alarak şarkı söyledi. Devlet ve özel tiyatrolarda çok sayıda oyun müziği yaptığını belirten Orhan Kaplan, "Organik komedi olan filmde, entelleri enteller, köylüleri köylüler, bakanı bakan oynadı. Filmin senarist ve yönetmeni şarkıcıyı da benim oynamamı istedi. Film gösterime girdikten sonra çok olumlu tepkiler aldım" dedi.

Yönetmenliğini Yüksel Aksu'nun yaptığı, Şahin Irmak, Ayşe Bosse, Emin Gürsoy, Recep Yener'in yanısıra eski devlet bakanlarından Yüksel Yalova ile Alman Yeşillar Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth'un da rol aldığı film 2 Aralık 2011'de gösterime girdi. Filmin müziğini yapan ve şarkıcı rolüyle kendi yazıp ve bestelediği 3 şarkıyı seslendiren Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Orhan Kaplan, heyecan verici çalışma yaptıklarını Senarist yönetmen Yüksel Aksu'nun gönderdiği senaryoya uygun müzikler yaptığıhnı belirtti. 'Panik yaratma', 'Ben bu şehrin' ve 'Agresif olma' isimli üç şarkıyı seslendiren Orhan Kaplan, çok olumlu tepkiler aldığını belirtti. Şimdiye kadar çok sayıda tiyatro oyununun müziğini yaptığını vurgulayan Kaplan, oynarken çok heyecanlandığını belirterek şöyle dedi:

"Filmle müziklerin el ele tutuşup yürümesi için elimizden geleni yaptık. Organik komedi olan filmde, entelleri enteller, köylüleri köylüler, bakanı bakan oynadı. Filmin senarist ve yönetmeni Yüksel Aksu, şarkıcıyı da benim oynamamı istedi. Film gösterime girdikten sonra çok olumlu tepkiler aldım. Özellikle 'Ben bu şehrin' şarkısı çok ilgi gördü."

Uzun yıllar dergilere mizah yazarlığı yaptığını ifade eden Orhan Kaplan, eğitim ve sanatı birlikte yürüttüğünü kaydetti. Kaplan, tiyatro oyunlarına hazırladığı müziğin yanısıra güfte ve beste çalışması yaptığını vurguladı. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretim Görevlisi Müziğini Yaptığı Filmde 3 Şarkı Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement