Öğretmene 'Çocuklarımız Senin Yüzünden Islandı' Dayağı - Son Dakika
Güncel

Öğretmene 'Çocuklarımız Senin Yüzünden Islandı' Dayağı

Öğretmene \'Çocuklarımız Senin Yüzünden Islandı\' Dayağı

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi'ne bağlı Babakaya Köyü İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni 30 yaşındaki Cuma Tayar, ilçeye gitmek için bindiği minibüsten 7-8 kişilik bir grup tarafından zorla indirilerek darp edildi.

31.05.2012 12:28

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Bayrambaşı Beldesi'ne bağlı Babakaya Köyü İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni 30 yaşındaki Cuma Tayar, ilçeye gitmek için bindiği minibüsten 7-8 kişilik bir grup tarafından zorla indirilerek darp edildi. Bir hafta iş göremez raporu alıp, savcılığa suç duyurusunda bulunan Tayar, 'Çocuklarımız senin yüzünden yağmurda ıslandı' diye kendisine saldıran grup tarafından linç edilmeye çalışıldığını söyledi.

Babakaya Köyü İlköğretim Okulu'nda öğretmen Cuma Tayar, dün öğleden sonra havanın bulutlu olması nedeniyle öğrencileri ıslanmamaları için erken çıkarıp, evlerine gönderdi. Ancak çocuklar okuldan ayrıldıktan bir süre sonra yağmur başladı. Çocuklardan bazıları ıslandı.

MİNİBİSÜN ÖNÜNÜ KESTİLER

Öğrencileri çıkardıktan sonra okuldan ayrılan Tayar, Silvan'a gitmek için servis aracına bindi. Köy çıkışında servis minibüsünün önü 7-8 kişilik bir grup tarafından kesildi. İddiaya göre grup, 'Çocuklarımız sizin yüzünüzden ıslandı' diyerek öğretmen Tayar'ı minibüsten indirip, darp etti. Tayar, diğer öğretmenler tarafından grubun elinden kurtarıldı.

Hastaneye götürülen Cuma Tayar, tedavisini yapılmasının ardından bir haftalık iş göremez raporu aldı. Tayar, kendisine saldıranlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

"LİNÇ ETMEK İSTEDİLER"

Kendisine saldıran grup tarafından linç edilmeye çalışıldığını söyleyen öğretmen Tayar, "Okuldaki öğretmenlerle birlikte Silvan'a dönmek üzere servis aracına bindik. Köy çıkışında servis aracımızın önünü kesen 7-8 kişilik bir grup, 'Çocuklarımız sizin yüzünüzden ıslandı' diyerek beni araçtan zorla indirdiler. Ben daha ne olduğunu anlamadan üzerime çullandılar. Beni darp edip, linç etmek istediler. Gerisini zaten hatırlamıyorum. Araya girmek isteyen öğretmen arkadaşlarım da bu kişiler tarafından darp edildi. Bunların niyeti beni öldürmekti. Bana saldıranlardan şikayetçiyim" dedi.

"KABUL EDİLEMEZ"

Eğitim Bir Sen Silvan Şube Temsilcisi Nusret Taş da yaptığı yazılı açıklama ile Tayar'a yönelik saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti. Taş'ın yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Öncelikle saldırıya uğrayan başta Cuma Tayar olmak üzere tüm öğretmenlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve sendika olarak her zaman yanlarında olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. Bu ve benzeri basit gerekçelerle öğretmenlere sorgusuz, sualsiz sözlü ve fiili saldırılarda bulunanlar, öğretmenlerin çalışma azmini kırmaktadırlar. Son dönemlerde basın ve medya aracılığıyla kamuoyunu öğretmenlerin aleyhinde kışkırtan yetkilileri de bu vesileyle sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Öğretmenler 'haftada sadece 15 saat çalışıyorlar', 'öğretmenler aldıkları maaşı hak etmiyorlar' diye açıklamalar yaparak onları toplumun gözünde düşman haline getirenlere ithaf olunur." - Diyarbakır/ Silvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğretmene 'Çocuklarımız Senin Yüzünden Islandı' Dayağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement