Öğretmenler İçin Buruk Bir Gün - Son Dakika
Son Dakika Logo

Öğretmenler İçin Buruk Bir Gün

Öğretmenler İçin Buruk Bir Gün
05.10.2016 09:47

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile 28 bin öğretmen kamudan ihraç edilirken, özel okullardaki 21 bin öğretmenin de lisansı alındı.

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile 28 bin öğretmen kamudan ihraç edilirken, özel okullardaki 21 bin öğretmenin de lisansı alındı. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu başta, farklı illerde 11 bin 285 öğretmen de 'terör örgütü ve uzantılarına destek'ten açıkta.

TORPİL ENDİŞESİ

Açıklar için 10 Ekim'de atanacak 20 bin sözleşmeli öğretmenin sözlü sınava da alınması, norm kadro fazlalarının evlerinden uzakta yerlere atanmaları da çok eleştirildi. Uzmanlar, mülakat uygulamasının liyakatten uzak olduğunu, torpil endişesi yarattığını savunuyor. Mevcut öğretmenlerin başta gelen sorunları ise, sosyal hakların yetersizliği, çalışma sürecinin uzunluğu, yöneticilerin tutumları.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Öğretmenler İçin Buruk Bir Gün - Son Dakika


Advertisement