Okçular Vakfı'nda Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Okçular Vakfı'nda Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, "İç dünyamızı huzura kavuşturamazsak dış dünyaya huzur veremeyiz.

21.04.2015 23:05

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, "İç dünyamızı huzura kavuşturamazsak dış dünyaya huzur veremeyiz. İç dünyası birbiriyle barışık, huzurlu fertler yetiştirmek zorundayız" dedi.

Okçular Vakfı'nda Kutlu Doğum Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, vakfın kız çocuklarından oluşan Minik İlahi Grubu çeşitli ilahiler söyledi ve salavat getirdi.

Etkinlikte konuşan Yaran, Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yıl "Dünya bize biz birbirimize emanetiz" teması ile düzenlendiğini hatırlatarak, insanların etten ve kemikten ibaret gördüğü canın içerisinde hem maddi hem ruhi bir dünya bulunduğunu söyledi.

Yaran, vücuttaki mikrop gibi dünyada da zararlı insanlar bulunduğuna dikkati çekerek, iyi insanların sayısının artırılması, kişilerin şeytanı değil, melekleri dinlemesi gerektiğini anlattı.

Allah'ın ilk insandan itibaren peygamber ve kutsal kitap göndererek doğruyu gösterdiğini dile getiren Yaran, "Allah cennete de cehenneme de giden yolu gösteriyor. Peygamberimiz 'Cennetin etrafı mekarih ile kuşatılmıştır' buyuruyor. Mekarih hoşa gitmeyen şeyler demek. Nefsi yeneceğiz ki cennete gidebilelim" diye konuştu.

İlmin önemine değinerek, ahlakı olmayan bilginin zarar getireceğini aktaran Yaran, "Bugün dünyanın çektiği sıkıntı budur. Kuvvetliler ahlaklı olmadığı zaman dünya felakettir. Aile içerisinde de en güçlü ahlaklı değilse orası da felakettir. Güçlüler ne zaman ahlaklı olursa, gücü ahlak yönetirse o memlekette huzur olur" ifadelerini kullandı.

Birlikte yaşama konusundan örnekler veren Yaran, "İç dünyamızı huzura kavuşturamazsak dış dünyaya huzur veremeyiz. İç dünyası birbiriyle barışık, huzurlu fertler yetiştirmek zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.

"13 yıldır kardeş kavgalarını çözme yoluna girdik"

AK Parti İstanbul milletvekili adayı Markar Esayan, Hazreti Peygamber'in Veda Hutbesi'nde yer alan "Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur" sözünü hatırlattı.

Türkiye'nin bir "barış adası" olduğunu dile getiren Esayan, "Çok uzun yıllar boyunca Türkiye'de devam eden birtakım kardeş kavgalarını 13 yıldır şu süreçte hamdolsun ki çözme yoluna girdik. Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Boşnağı, Müslimi, Gayrimüslimi... Biz bir imparatorluk bakiyesiyiz" dedi.

Esayan, Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasını hatırlatarak, 12, 13 yıldır Türkiye'de insanların birliğini, kardeşliğini hatırladığını, barış dolu geleceğe doğru emin adımlarla yürüdüğünü aktardı.

"Peygamberine sahip çıkan nesil yetişiyor"

Minik İlahi Grubu'nu dinlerken gurur duyduğunu ifade eden Esayan, "Biz çok zengin olsak, dünyanın en zengin ve en güçlü ordusuna sahip ülke olsak, dünyanın lideri olsak bile dinimizi, dilimizi, geleneklerimizi, komşuluk bağlarımızı, birbirimize olan saygımızı, hürmetimizi kaybedersek bugün Avrupa'nın düştüğü duruma düşeriz. Bizim harcımız, çimentomuz, türkümüz inancımızdır, geleneklerimizdir. Bunu asla unutmamamız lazım. Sevgili minikleri gördüğümde gurur duydum. Çünkü geleneklerine, inançlarına, Peygamberine sahip çıkan bir nesil yetişiyor" diye konuştu.

Markar Esayan, minikleri seyrederken 28 Şubat döneminde böyle bir gösterinin yapılamayacağının aklına geldiğini belirterek, o günlerin geride kaldığını aktardı.

Törende, vakfın Osmanlıca kursuna katılanlara sertifikaları verildi. Etkinliğin çıkışında davetlilere Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitap hediye edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okçular Vakfı'nda Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement