Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde bulunan 900 öğrencinin eğitim gördüğü bir İlköğretim Okulu'nun Aile Birliği tarafından, öğrenci velilerinin cep telefonlarına mesaj gönderilerek aidat borçlarını ödemeleri istendi. Veliler duruma tepki gösterirken, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya, 'Sistemimizde aidat alınması diye birşey yok. Doğru ise gereken yapılır' dedi.
Akyazı'daki bir İlköğretim Okulu Aile Birliği, geçtiğimiz günlerde velilerin cep telefonlarına kısa mesaj göndererek, aidat borçlarını ödemelerini istedi. Yaklaşık 900 öğrenci velisine gönderilen mesajda, "Sayın veli. Aidatlar ödenmediği için hizmetli ödemesi ve hizmet alımları durma noktasına gelmiştir. Ödemenizi biran önce yapmanızı rica eder, teşekkür ederiz. Ödeme yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız" ifadeleri yer aldı. Cep telefonlarına mesaj gelen veliler bu duruma tepki gösterdi.
MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: İNCELETECEĞİM
Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Papatya olayı gazetecilerden öğrendiğini belirterek, "Bizim sistemimizde aidat yok. Ama ne şekilde alındıysa incelemeden bir şey söylemek doğru olmaz. Doğru ise de gereken yapılır" diye konuştu. Mesajla aidat istenen Okulunda okul aile birliğinin ailelerden yıllık tek çocuk için 60, 2 çocuk 100, üç çocuk için 120 lira aidat istediği belirtiliyor. - Sakarya/ Adapazarı
Son Dakika › Güncel › Okul Aile Birliğinden Velilere Cep Mesajı; Aidatlarınızı Ödeyin - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.