Öldürdüğü Gencin Ailesine Duruşmada Başsağlığı Dileyen Sanığa 14 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Öldürdüğü Gencin Ailesine Duruşmada Başsağlığı Dileyen Sanığa 14 Yıl Hapis

Öldürdüğü Gencin Ailesine Duruşmada Başsağlığı Dileyen Sanığa 14 Yıl Hapis

Bursa'da 19 yaşındaki Duran Dernek'in bıçaklanarak öldürüldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili tutuklu sanıklar Arif Sargın (26), ağabeyi Murat Sargın (37) ile öldürülen gencin babası tutuksuz sanık Cem Dernek'in (40) yargılanması tamamlandı.

07.07.2013 10:47

Bursa'da 19 yaşındaki Duran Dernek'in bıçaklanarak öldürüldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili tutuklu sanıklar Arif Sargın (26), ağabeyi Murat Sargın (37) ile öldürülen gencin babası tutuksuz sanık Cem Dernek'in (40) yargılanması tamamlandı. Mahkeme heyeti Arif Sargın'a 14 yıl 2 ay hapis cezası verirken, ağabeyi Murat Sargın'ı ise 2 yıl 9 ay hapis ile cezalandırdı. Murat Sargın aldığı cezanın ardından tahliye edilirken, maktul Duran Dernek'in babası Cem Dernek hakkındaki suçlama da, şikayetçinin olmaması nedeniyle düştü.

Merkez Yıldırım İlçesi Davutkadı Mahallesi Sakarya Caddesi'nde geçen yıl Kasım ayında meydana gelen olayda, motosikleti çalınan Murat Sargın (29), bu konuda bilgisinin olduğunu düşündüğü aynı mahallede yaşayan Duran Dernek ile görüşmek istedi. Yanına kardeşleri Arif ile ağabeyleri Kadem (32) ve Kerim Sargın'ı alan Murat Sargın ile aynı mahalledeki bir kahveye gitti. Burada çıkan tartışma kavgaya dönüşünce, iddiaya göre Arif Sargın, Duran Dernek'i göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Her iki taraftan toplam 3 kişinin yaralandığı kavga anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olayın ardından gözaltına alınan Arif ve Murat Sargın tutuklandı, kavga sırasında öldürülen Duran Dernek'in, Murat Sargın'ı dövdüğü öne sürülen babası Cem Dernek ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ÜZÜNTÜLERİNİ BELİRTTİLER

Haklarında 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kasten adam öldürmek ve yaralamak suçlarından dava açılan 2'si tutuklu 3 sanığın yargılanması tamamlandı. Karar duruşmasında tutuklu sanıklar Arif Sargın ile ağabeyi Murat Sargın hazır bulunurken davanın tutuksuz sanığı Cem Dernek ise karar duruşmasına katılmadı.

Bir önceki celsede, öldürdüğü iddia edilen gencin ailesine başsağlığı dileyen Arif Sargın son sözünde, olayın bu boyuta gelmesinden üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Ağabeyimi korumak için kavgaya girmek zorunda kaldım. Bıçağı da kendimi koruyabilmek için salladım" diye konuştu.

Diğer tutuklu sanık Murat Sargın da, basit bir motosiklet kavgasının bu kadar büyümesinden üzüntü duyduğunu vurgulayarak mahkemenin takdirine sığındığını belirtti.

ÖMÜRBOYU VERDİ, 14 YILA DÜŞÜRDÜ

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti Arif Sargın'ı 'Kasten öldürmek' suçundan ömürboyu hapis cezası ile cezalandırdı. Suçun haksız tahrik altında işlendiği kanaatine varan mahkeme cezayı önce 17 yıla, ardından da sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak 14 yıl 2 aya düşürdü.

Mahkeme Arif Sargın'ın ağabeyi Murat Sargın'a ise üç ayrı yaralama suçundan toplam 2 yıl 9 ay hapis cezası vererek tahliyesine karar verdi. Davanın tutuksuz sanıklarından maktul Duran Dernek'in babası Cem Dernek hakkındaki 'yaralama' iddiası ise şikayet bulunmaması nedeniyle düşürüldü.

SB(FK) - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürdüğü Gencin Ailesine Duruşmada Başsağlığı Dileyen Sanığa 14 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement