Öldürülen genç için 9 yıl sonra taziye çadırı - Son Dakika
Güncel

Öldürülen genç için 9 yıl sonra taziye çadırı

Öldürülen genç için 9 yıl sonra taziye çadırı

Yaklaşık 9 yıl önce kaybolan gencin ailesi, öldürüldüğünü 9 yıl sonra öğrendikleri çocuklarının mezarının kimsesizler mezarlığında olduğunu öğrendi.

27.10.2013 17:23

Yaklaşık 9 yıl önce kaybolan gencin ailesi, öldürüldüğünü 9 yıl sonra öğrendikleri çocuklarının mezarının kimsesizler mezarlığında olduğunu öğrendi.

Alınan bilgiye göre, Karşıyaka Mahallesinde yaşayan Nevzat Aslan (19), 22 Eylül 2004'te çalıştığı Adana Otogarı'na gittikten sonra geri dönmedi. Ailesinin müracaatı üzerine Nevzat Aslan, polis ve jandarma tarafından kayıp olarak aranmaya başlandı. Ancak aradan geçen 9 yıla rağmen Aslan'dan haber alınamadı.

Geçen hafta bir suça karışan tabancaya ait balistik raporu alan jandarma ekipleri, tabancanın 9 yıl önce bir gencin öldürülmesi olayında kullanıldığını tespit etti. O tarihlerde yakınları için kayıp başvurusu yapan ailelerle görüşen ekipler, Aslan ailesinden DNA örneği aldı.

DNA sonuçlarına göre, söz konusu tabancayla öldürülen ve kimliği tespit edilemediği için kimsesizler mezarlığına konulan cesedin Nevzat Aslan'a ait olduğu belirlendi.

Durumun kendilerine bildirildiği aile, ölüm haberini 9 yıl sonra aldıkları oğulları için evlerinin önüne kurdukları çadırda taziyeleri kabul etti.

Nevzat Aslan için mevlit okutan aile, çocuklarının mezarının yerini değiştirmeyeceklerini, cinayeti işleyenlerin yakalanmasını beklediklerini söyledi.

Ağabey Şahin Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aile üyelerinden DNA örnekleri alındığını ve geçen hafta kardeşinin 26 Eylül 2004'te öldürüldüğünü öğrendiklerini belirtti.

Kardeşinin cenazesinin Kabasakal Mezarlığındaki kimsesizler bölümüne defnedildiği bilgisini aldıklarını ifade eden Aslan, "Olayın jandarmanın ele geçirdiği bir silahın balistik incelemesinde ortaya çıktığı ve 7 kişinin gözaltında olduğu bize bildirildi. 9 yıldır kardeşimizin bulunmasını bekliyorduk. Annem halen öldüğüne inanmıyor" dedi.

Muhabir: Ensar Özdemir

Yayınlayan: Tevfik Işık

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öldürülen genç için 9 yıl sonra taziye çadırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement