Ömer Köse İle Birlikte 17 Polis Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Ömer Köse İle Birlikte 17 Polis Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

Ömer Köse İle Birlikte 17 Polis Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

Emniyet operasyonu kapsamında serbest kalan Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Ömer Köse'nin de aralarında bulunduğu 17 polis hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

08.08.2014 20:32  Güncelleme: 00:32

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında "casusluk" suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın serbest bırakılmalarına itiraz ettiği 38 kişiden 17'si hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından İrfan Fidan'ın, soruşturma kapsamında 11 kişinin tutuklanmasına ve adli kontrol tedbiri konulan 8 kişi dahil 38 kişinin serbest bırakılmasına ilişkin yaptığı itiraz, İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce değerlendirildi.

ESKİ TEM ŞUBE MÜDÜRÜ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Savcılığın, şüphelilerin serbest bırakılmaması ve tutuklanması gerektiğine yönelik talebini inceleyen hakimlik, sevk edildikleri İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifadeleri alınamayan aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse'nin de bulunduğu 17 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Bu kişilerin nöbetçi hakimlikte ifadeleri alındıktan sonra, tutuklanıp tutuklanmamaları yönünde değerlendirme yapılacak.

HAKİMLİK SORGUSU ALINMAYAN VE HAKLARINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARILAN 17 ŞÜPHELİ POLİS

30 Ağustos gecesi hakimlik sorgusu alınamadan serbest bırakılan ve bu akşam saatlerinde haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 şüpheli polisin isimleri şöyle:

Ömer Köse, Kazım Aksoy, Osman Özgür Açıkgöz, Kürşat Durmuş, Gafur Ataç, Oğuzhan Ceylan, Mehmet Işık, Erkan Ünal, Necati Arslan, Selman Yuyucu, Ramazan Bolat, Faruk Kıvrak, Hasan Yüksek, Hidayet Kemal, İsmail Yalınız, Mehmet Kılıç, Mücahit Gökoğlu

"MÜVEKKİLLERİMİZ YARIN ADLİYEDE OLACAKTIR"

Öte yandan hakkında yakalama kararı çıkan 17 polisin avukatları adliye önünde açıklama yaparak karara tepki gösterdi. Avukatlar polislerin yarın adliyeye gelerek teslim olacağını belirtti.

Akşam saatlerinde çıkan karar üzerine şüpheli polislerin avukatları Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Burada bir süre baro odasında itiraz dilekçelerini hazırlayan avukatlar daha sonra adliye önünde basın açıklaması yaptılar.

"YAKALANMA GEREKTİRİR BİR DURUM YOKTUR"

Açıklama yapan Av. Ömer Turanlı yakalama kararına tepki gösterdi. Kararın hukuksuz olduğunu iddia eden Turanlı, "Bu kişilerin yakalanmasını gerektirir bir durum yoktur. Bu insanlar çağrıldıklarında gelir ifadelerini verirler diye bir sulh ceza hakimin kararı var. 2. Sulh Ceza hakimi tam tersi yönünde bir karar vererek yakalama kararı çıkardı" dedi.

Karar üzerine adliyeye geldiklerini belirten Av. Turanlı sözlerine şöyle devam etti: "Burada savcı Fidan'ın olmadığını tespit ettik. Adliyenin nöbetçi savcısının da olmadığını gördük. Yoksa biz müvekkillerimizi burada bu saatte hazır etmek istedik. Ancak ifade sorgu alacak kimse yok. Müvekkillerimiz Sabah adliyede hazır olacaktır. Şu an müvekkillerimiz gelse de sorgulayacak hakim yok. Biz bu kararı kasıtlı olarak görüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ömer Köse İle Birlikte 17 Polis Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • D: AL BIRAK GENE AL GENE BIRAK , BİLİNÇLİ BEZDİRME YILDIRMA BIKTIRMA SİSTEMLİ PSİKOLOJİK BASKI. 34 11 Yanıtla
  • Tavukçu: Atın içeri bu casus ve vatan hainlerini 8 23 Yanıtla
    ceso: torinolu şaban eksik onuda atsalar kaşke 0 0 kenan: Tavukçu yalaka misin sen utangacligin belgesinin zaten tavuk olmuşsun horozlar yaslanir sana merak etme 0 0
  • DOĞRU: bazı yorumlarda suçsuzlar diye yazanlar olmuş. onlar SUçSUZLAR DİMİ BAŞBAKANI VE DİĞER üst yöneticileri dinlesinler sonra suçsuz olsunlar bunlar ifadesi alınamayanlar neden alınmadıklarınıda sen öğren . . . . artık bazo şeylerini siyasi yada etnik köken olarak düşünmeyin vatan için düşünün özel toplantılarda dinlenenler nereye servis edildi kriptolu telefonlar neden nasıl dinlendi bunun kime ne aydası var bunları düşünün ilk önce görüşünüz ne olursa olsun 6 24 Yanıtla
    DÜRÜST: Nereye servis edilmiş biz bilmiyoruz sen açıklasanya biz de öğrenmiş oluruz. 0 0 Baba reis: Ne gördün ne biliyorsun. Ya suçsuzlarsa . Klavye başında ahkam kesiyorsun. 0 0
  • LAGALUGA: BU BİR BEN ÇALDIM SEN NEDEN HIRSIZLIĞA GÖZ YUMMADIN SEYİRCİ KALIP SUSMADIN OPERASYONUDUR. 16 6 Yanıtla
  • Al Tair: yahu ne yakalama kararı ne araması. . adamlar gün 24 saat adliye önünden canlı yayınlarda boy gösterip basın açıklaması yapıyorlar. . . kimi arayıp da yakalayamıyorsunuz ki. ? 5 1 Yanıtla
  • cesim demircan: torinolu şabanıda yakalsalar keşke tanıyan varmı bu şahsı 1 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement