'Omuz Atma Cinayeti'nde 3 Sanığa Müebbet Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

'Omuz Atma Cinayeti'nde 3 Sanığa Müebbet Hapis İstemi

\'Omuz Atma Cinayeti\'nde 3 Sanığa Müebbet Hapis İstemi

BEYOĞLU İstiklal Caddesi'nde 36 yaşındaki Ayhan Kaya'nın kemerle dövülüp defalarca bıçaklanıp öldürülmesiyle ilgili görülen davada savcı, mütalaasını açıkladı.

02.11.2016 14:48

BEYOĞLU İstiklal Caddesi'nde 36 yaşındaki Ayhan Kaya'nın kemerle dövülüp defalarca bıçaklanıp öldürülmesiyle ilgili görülen davada savcı, mütalaasını açıkladı. Savcı, 3 sanığın da müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Cihan Arslan, Ferdi İnci ve Hasan Düman hazır bulundu. Duruşmada öldürülen Ayhan Kaya'nın ağabeyi Hüseyin Kaya da müşteki olarak yer aldı. Mahkeme heyeti mütalaasını açıklaması için sözü duruşma savcısı Yalçın Ezerçe'ye verdi. Mütalaasını açıklayan savcı Ezerçe, sanıklar Cihan Arslan, Ferdi İnci ve Hasan Düman'ın kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

"SANIKLAR HER NE KADAR OMUZ ATMADAN KAYNAKLANDIĞINI BEYAN ETMİŞLERSE DE..."

Mütalaada, sanıklar ile maktul Ayhan Kaya arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, sanık Cihan Arslan'ın bıçakla, Ferdi İnci'nin kemerle, Hasan Düman'ın ise yumrukla Ayhan Kaya'ya vurduğu, daha sonra vatandaşlar ve polislerin araya girmesiyle tarafların ayrıldığı, Kaya'nın kaldırıldığı Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybettiği belirtildi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre Kaya'nın vücudunda 5 adet kesici ve delici alet yarasının bulunduğu bunlardan 3'ünün ise öldürücü nitelikte olduğu vurgulandı. Mütalaada, "Sanıkların her nekadar, iki grup arasında omuz atmadan kaynaklanan fiil ile kavganın başladığını ve öldürme kastlarının bulunmadığını beyan etmişlerse de bu konuda sanıkların beyanlarını doğrulayacak delillerin bulunmadığı, maktulun yanında grup oluşturacak başka kişilerin görülmediği, bu durumun kamera kayıtlarından ve bilirkişi raporlarından açıkça anlaşıldığı, bu sebeple sanıkların eylemine zemin hazırlayacak maktulden kaynaklanan, herhangi bir haksız tahrik oluşturabilecek fiilin bulunmadığı" ifade edildi.

KEMERLE VE YUMRUKLA VURARAK DİRENCİNİ KIRDILAR

Mütalaada, sanık Cihan Arslan tarafından maktule bıçak ile vurulurken, diğer sanıklar Ferdi İnci'nin kemerle, Hasan Düman'ın ise yumrukla saldırarak, Ayhan Kaya'nın direncini kırdıkları ve kendini savunmasına engel olmaya çalıştıkları belirtildi. Her 3 sanığın da ayrı ayrı, "Kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Omuz Atma Cinayeti'nde 3 Sanığa Müebbet Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement