Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yol ile ilgili işleri yoluna koyduklarını, bu yıl ve gelecek yıl yolun yüzde 90-95'lere yakınını bitireceklerini söyledi.

26.04.2016 21:30

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yol ile ilgili işleri yoluna koyduklarını, bu yıl ve gelecek yıl yolun yüzde 90-95'lere yakınını bitireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Ordu Büyükşehir Belediyesi 2. yıl etkinlikleri" kapsamında Ordu'nun 19 ilçesinin tamamında görev yapan 741 mahalle muhtarı ile bir araya geldi.

Durugöl Spor Salonunda düzenlenen programa konuşan Belediye Başkanı Yılmaz, Ordu'da bir ilke imza atarak 741 mahalle muhtarı ile bir araya geldiklerini söyledi.

Muhtarların yaşadıkları sıkıntıları çok iyi bildiğini dile getiren Yılmaz, "Bugün çok önemli bir gün, ilk defa Ordu ilimizde 741 adet muhtarımızı bir çatı altında topladık ve 19 ilçemizde, 741 mahallemizdeki çalışmalara ilişkin 2. yılı vesile kılarak bir araya geldik. Bu benim ve sizler için tarihi ve önemli bir gün. İdari yapılanmada İçişleri Bakanlığımızın en ücra köşesindeki temsilcileri sizlersiniz. Sizler devleti orada temsil ediyorsunuz, muhtarlarımızın çekmiş olduğu sıkıntıyı da bir yerel yönetici olarak yakından biliyorum, görüyorum ve hakikaten sizleri takdir ediyorum" diye konuştu

Ordu Büyükşehir Belediyesinin 2. yılını değerlendiren Başkan Yılmaz, yapılan projeler, ekonomik yapı ve hayata geçirilen hizmetler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin yol ağı en geniş illerin başında Ordu'nun geldiğini ve muhtarların da en çok üstünde durduğu konunun yol ve su olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yol konusunda biz, işleri yoluna koyduk. Bu yıl yatırım programımıza büyükşehrimizin yatırım ekibi, teknik ekibi ve Ulaşım Dairesi sizlerle istişare etmek suretiyle işi kontrole aldık. Bu yıl ve gelecek yıl yolumuzun yüzde 90-95'lere yakınını inşallah bitireceğiz. 2017 yılından sonra da ufak tefek yerlerimiz kalacak. Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak söz veriyorum, dağı taşı her tarafı sıcak asfalt ve yol yapacağız."

Ordu'nun en önemli sorunlarından birisinin de su olduğunu ifade eden Yılmaz, vatandaşın suya ulaşmasındaki memnuniyet oranını yükseltmek istediklerini belirtti.

2017 yılı sonuna kadar suya 200 milyon liralık harcama yapacaklarını dile getiren Belediye Başkanı Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu yıl suya 70 milyon lira para harcıyoruz. 2017 yılının sonunda kadar tam 200 milyon lira suya para harcamak sureti ile şehrimizin büyük bir bölümünü kontrol edebilecek hale geleceğiz. Büyükşehir olmadan önce Ordu'da su ile vatandaşın buluşma oranı yüzde 65 idi. Bugün ise su ile vatandaşın buluşma oranı ve memnuniyet oranı yüzde 87 civarına geldi. Bizim hedefimiz ise bu rakamları yüzde 90-95 seviyelerine çıkarabilmek."

Programın sonunda ilçelerden gelen mahalle muhtarlar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement