Ordu Danıştay Başkanı Birden Ordu'da - Son Dakika
Güncel

Ordu Danıştay Başkanı Birden Ordu'da

Ordu Danıştay Başkanı Birden Ordu\'da

Samsun'daki ziyaretinin ardından karayolu ile Ordu'ya giden Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

03.12.2010 23:21

BİRDEN: ''YARGIDAKİ EN BÜYÜK SORUN DOSYA YÜKÜ'

Samsun'daki ziyaretinin ardından karayolu ile Ordu'ya giden Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Birden, yargıdaki en büyük sorunun dosya yükü olduğunu belirtti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) son şeklinin ardından geldiği durumu da değerlendiren Birden, "HSYK ile ilgili Anayasa değişikliği yapıldı. Düzenlemeleri yapıldı. Şimdi onun uygulama kanunu çıkacak. Uygulama kanunu ile ilgili görüşler soruldu. Biz de cevabını verdik. Parlamento nasıl çıkaracak artık bilemiyorum" dedi. HSKY'nın Anayasa'nın yeni düzenine göre kurulduğunuda dile getiren Birden, "Şuandaki çalışma usulü bu. Bundan sonra göreceğiz. Biz kanunlarla Anayasa'yla bağlı insanlarız. Bu bizim için böyle olmasaydı, böyle olsaydı diyebiliriz, herkes diyebilir. Bu hukuki bir tartışma. Yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenlemenin de uygun kanunları çıkacak. Bundan sonra da kurul çalışacak, göreceğiz yani uygulamada nasıl bir sonuç verecek" diye konuştu.

DANIŞTAY'DA 200 BİN DOLAYINDA DOSYA VAR

Yargının en büyük sorununun dosya yükü olduğunu söyleyen Danıştay Başkanı Mustafa Birden, "Yargıda tabi dosya yükü çok fazla. Bunun çözümleri de var. Mesela Danıştay'da şuanda 200 bin dolaylarında dosya var. Biz Şubat ayında yanılmıyorsam bazı işlerimizin Bölge İdare Mahkemelerine devredilmesi için kanun gönderdik. Çıksaydı, bazı işlerimiz gidecek, yeni işler de gelmeyecekti" diyerek, "İdari yargı için konuşuyorum. Bu tip bazı düzenlemeleri bir an evvel kanun değişikliğiyle, iş devriyle gerçekleşmesi lazım. Örneğin Danıştay'da belli bir sayıda bir iş bütün Türkiye'deki Bölge İdare Mahkemelerine dağılacak. Bir an evvel Danıştay'ın iş yükünü azaltıcı kanun teklifi ve tasarılarımız var onlarında yapılması lazım" dedi. Ordu Valisi Orhan Düzgün ziyaretin anısına Danıştay Başkanı Mustafa Birden'e üzerinde kent figürlerinin bulunduğu bir tablo hediye etti. Danıştay Başkanı Mustafa Birden'in pazar gününe kadar Ordu'da kalacağı belirtilirken, güvenlik nedeniyle program hakkında bir bilgi verilmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu Danıştay Başkanı Birden Ordu'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement