Ordu'nun yaylalarına 'helitaksi' turları düzenlenmesi için geçen yıl çalışma başlattıklarını, bu kapsamda iş yapacak olan şirket ile tur operatörleri ve turizmcileri bir araya getirdiklerini belirten Ordu Valisi Kenan Çiftçi, havalimanının da hizmete açılmasıyla birlikte kentte yurtdışı turizminde patlama yaşanacağını kaydetti. Vali Çiftçi, 29 Ekim tarihinde hizmete girecek olan Ordu-Giresun Havalimanı'nın da turizm açısından önemine değinerek kentte yayla turizminin büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. Havalimanının hizmete girmesiyle kentte turizm potansiyelinin de artacağını, özellikle Arap turistlerin bölgeye daha çok geleceğine de dikkat çeken Vali Çiftçi, "Yurt dışı turist diyor ki, 'Ben uçaktan indikten sonra sonra beni bir saatlik mesafeye götür, beni daha uzaklaştırma.' Yani şu anda Trabzon'a giden bir Arap turist buraya 2 saatte gelebilir. Otobüsle gelirse 3 saat, yaylaya çıksa 4 saat. Buna çok fazla müşteri çekemezsiniz. Diyelim ki Samsun'a geldi, oradan da 2 saatte gelir. Bizim havaalanımızla birlikte turistler direk olarak buraya gelecek. Geçen yıl Arap turistler geldi, Fatsa ilçesinde kaldı. Fatsa'dan daire bile satın aldı. Ama havaalanıyla birlikte yurtdışı turizminde patlama yaşanacağını düşünüyorum" dedi.
HELİKOPTERLE TURİZMCİLERİ BULUŞTURDUK
Helitaksi turlarının özel firma tarafından gerçekleştirileceğini, Valilik olarak firma ile tur operatörleri ve turizmcileri buluşturduklarını kaydeden Vali Çiftçi, "Biz bunu helitaksi hizmetini getirdik. Özel bir firma geldi. Biz neticede bir işletmeci değiliz. Hem tur operatörleri hem turizmcilerimiz firmayla anlaştılar. Onlar geldiler, 'biz hazırız, müşterileri biz taşırız' dediler. Helikopterle turizmcileri buluşturduk, turizmciler de müşteriyle helikopteri buluşturacak. Ordu'ya uçakla gelen yerli ve yabancı turist, helikopterle çok kısa sürede yaylara taşınacak. Ordu'nun 26 yaylası var. Bunun için helitaksi projesini çok önemsiyoruz" diye konuştu.
Düzenlenecek olan "helitaksi" turları kapsamında Ünye İlçesi'nde temeli 1986 yılında atılan, 1800 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde pisti inşa edildikten sonra ödenek yetersizliğinden tamamlanamayan "Ünye Havaalanı" da pist olarak kullanılarak atıl durumdan kurtarılması planlanıyor.
Son Dakika › Güncel › Ordu'nun Yaylalarına 'Helitaksi' Turları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?