Organ Bağışı Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Organ Bağışı Sosyal Sorumluluk Projesi

Organ Bağışı Sosyal Sorumluluk Projesi
03.04.2012 16:30

Kahraman olmak için süper güçlere ihtiyacınız yok!

Bir insanın hayatını kurtarmak, onun kahramanı olmak için süper güçlere sahip olmaya gerek yok. Sadece organ bağışı ile gelecekte bir insanın kahramanı olabilirsiniz.

"Organ bağışı yapmak istediğinizi ailenizle mutlaka paylaşın!". Bu sözler Bilim Üniversitesi Organ Nakli Koordinatörü Ata Bozoklar'a ait. Ülkemizde, organ bağış kartınız dahi olsa ailenizin onayı olmadan organlarınız kesinlikle alınmıyor. Bozoklar bu durumu şu sözlerle anlatıyor: "Organ bağış kartı olan kişinin kanunen organları alınabilir, ancak biz bunu kesinlikle tercih etmiyoruz. Organ bağış kartınız olsa dahi mutlaka ailenizin izni ile organları alıyoruz ve her zaman için son kararı verecek olan ailenizdir diyoruz. Bunun sebebi güven ortamını korumak ve suistimalleri önlemektir. Bugün Amerika da dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde sistem bu şekilde işlemektedir. Bu yüzden organlarını bağışlayarak organ bağış kartı sahibi olan kişi bu durumdan ailesini mutlaka haberdar etmeli, bu istediğini ailesine mutlaka iletmelidir."

Facebook'taki "Bir Bağış Bir Hayat" isimli organ bağışına destek sayfamızda her gün organ bağışı ile ilgili haberler yayınlıyor, takipçilerimizin sorularını konunun uzmanları tarafından cevaplandırıyoruz. Aynı şekilde Twitter sayfamızdan da bu çalışmaları yapıyoruz. Blogumuz üzerinden de organ bağışı hakkındaki doğru bilgileri yayınlayarak insanların organ bağışı hakkında doğru bilinçlenmelerini sağlamaya çalışıyoruz.

Bizler Galatasaray Üniversitesi İletişim Stratejileri ve Halkla İlişkiler Yüksek Lisans programı öğrencileri olarak ''Bir Bağış Bir Hayat'' ismindeki projemizi tamamen sosyal sorumluluk bilinci ile ülkemizdeki binlerce organ nakli bekleyen vatandaşımıza bir nebze de olsun destek olmak için başlattık.

Amacımız, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 2012 yılı organ nakli bekleme listesine göre ülkemizdeki 20.742 organ nakli bekleyen vatandaşımıza, organ bağışı hakkındaki kamuoyundaki bilinci geliştirmek ve bu konuya dikkati çekerek oluşacak farkındalık ile organ bağışlarının artmasına katkıda bulunmaktır.

Bu kapsamda dikkatleri konu üzerine çekmek ve insanları bu hassas ancak son derece insani konu hakkında doğru bilinçlendirip organ bağışında bulunmalarına teşvik etmek ya da en azından konu hakkında bir farkındalık oluşturmak amacıyla sosyal medya üzerinden Facebook ve Twitter sayfalarımızı oluşturmuş bulunmaktayız.

Günümüzde sosyal medya her ne kadar güçlü bir iletişim aracı olsa da tek başına geniş kitlelere ulaşabilmek için yeterli değildir. Bu yüzden sesimizi daha geniş kitlelere duyurabilmek ve organ bağışı bekleyen vatandaşlarımıza bir nebze de olsun yardımcı olabilmek amacıyla sizlerden destek bekliyoruz. Bu konuda bizlere vereceğiniz en küçük destek dahi organ bağışı bekleyen hastalar için bir umut ışığı olacaktır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Organ Bağışı Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika


Advertisement