Orman Yangınlarına Karşı Köylere Su Tankı - Son Dakika
Güncel

Orman Yangınlarına Karşı Köylere Su Tankı

Orman Yangınlarına Karşı Köylere Su Tankı

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te, orman yangınları açısından hassas bölge olarak belirlenen 84 köye su tankı dağıtıldı.

18.10.2013 13:20  Güncelleme: 22:40

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, sorumlu oldukları Zonguldak, Bartın ve Karabük'te 84 köye su tankı dağıttıklarını söyledi. Köylerde çıkan orman yangınlarına ekiplerin müdahalesinin 15-20 dakikayı bulabildiğini belirten Çelebi, şöyle dedi:

"Ama köylümüz bizim dağıttımız su tanklarıyla yangına anında müdahale edebiliyor. Traktörün arkasına takılan su tankı yangın yerine götürülüyor ve 3-5 dakika gibi bir sürede alevlere müdahale ediliyor. Köylülerimiz, şimdiye kadar bu şekilde bir çok yangına müdahale etti. Bazı yangınları bizim ekiplerimiz ulaşmadan söndürmeyi başardı. Bazılarının ise büyümesini önlemiş oluyorlar."

Çelebi, orman yangınları açısından temmuz ve ağustos aylarının yoğun olduğunu söyledi. Geçen yıl 3 ilde 59 yangında bin 13, bu sene ise şu ana kadar 75 yangında 49 hektar alanın yandığını belirten Çelebi, "Geçen seneye göre bu sene durumumuz çok iyi. 12 yangın kulesi, 24 saat faal durumda. 20 arazöz, 5 su ikmal aracı, 15 ilk müdahale aracı ve 226 yangın işçisi ile beraber 24 saat üzerinden nöbetlerimiz devam ediyor" dedi.

Çelebi, son 2 aydır yangına ilk müdahale araçlarını da orman alanlarına yakın bölgelerde bekletmeye başladıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Orman Yangınlarına Karşı Köylere Su Tankı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement