Uluslararası Kriz Grubu, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde istikrarın, ekonomik faaliyetlerin hızlanması ve kaçakçılıkla mücadeleden geçtiğini bildirdi.
Sivil toplum kuruluşu raporunda, Orta Afrika Cumhuriyeti hükümetinin ve uluslararası ortaklarının, ekonomik faaliyetlerde ilerlemeye, ülkenin yeniden yapılanmasına desteğe ve kaçakçılıkla mücadeleye dayalı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini vurguladı.
Rapora imza atanlardan Thibaud Lesueur, "kötü yönetim ve soygunculuğa" işaret ederek, bunların ekonomiyi yok ettiğini ve halkı yoksullaştırdığını savundu.
Orta Afrika Proje Müdürü Thierry Vircoulon de, ülkedeki uluslararası aktörlerin ve geçiş hükümetinin barış operasyonunun bir strateji değil araç olduğunu anlaması gerektiğine dikkati çekerek, sadece "gerçek bir ortaklığın" krizin temel nedenleriyle mücadeleyi ve yönetim sisteminin değişmesini sağlayacağını belirtti.
Raporunda, yeni yetkililer ile BM, AB, ABD, Afrika Birliği, Fransa ve ABD arasında kalıcı ortaklığın kurulması gibi önerilere yer veren Uluslararası Kriz Grubu, bu sayede yolsuzluk ve kaçakçılıkla mücadelenin ve ekonominin hızlanmasının sağlanabileceğini vurguladı.
Grup, tarım ve kamu alanlarında daha fazla iş gücü gerektiren imkanların sağlanması sayesinde ekonominin hız kazanabileceğine, böylece gençlerin iş bulabileceğine de dikkati çekti.
Kaçakçılık konusunda ise grup, altın, fildişi ve elmas kaçakçılıklarını soruşturan özel bir birimin kurulması, geçiş hükümetinin Uluslararası Polis Teşkilatı (INTERPOL) ve BM ile işbirliği yapması önerisinde bulundu. - Tunus
Son Dakika › Güncel › Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?