Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar

Orta Afrika Cumhuriyeti\'ndeki Olaylar

Sivil toplum kuruluşları, Kongo Cumhuriyeti'ndeki ulusal uzlaşma forumunu boykot edecek.

14.07.2014 11:03

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde sivil toplum kuruluşlarından oluşan çalışma grubu, Kongo Cumhuriyeti'nin başkenti Brazzaville'de düzenlenecek Orta Afrikalılar arasındaki uzlaşma forumunu boykot edeceğini açıkladı.

Kuruluşların liderlerinden Gervais Lakosso, Hyacinthe Gbiegba ve Joseph Bindoumi başkent Bangui'de basın açıklaması yaparak 21-23 Temmuz'daki foruma katılmayacaklarını belirtti.

Lakosso, Orta Afrika halkının talep etmediği Brazzaville forumunun krizin kalıcı çözümünü sağlamayacağını savundu.

Ülkedeki krizin çözümü için Afrika Devletleri Ekonomi Topluluğu'nun 11 konulu eylem planının yetersiz kaldığını kaydeden yetkili, bu planın BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarına uygun olarak silahsızlandırma, silahlı güçlerin rehabilitasyonu ve ulusal ekonomiye hız verilmesi gibi temel kaygıları içermediğini, forumun ülkedeki krizi körükleyeceğini iddia etti.

Bazı siyasi ve dini liderler de geçen hafta forumun "uygunsuz olduğunu ve krize gerçek bir çözüm getirmeyeceğini" savunmuştu. Liderler, ara bulucu Kongo Devlet Başkanı Denis Sassou Nguesso'dan krizin kalıcı çözümü için Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bir toplantı talep etmişti.

Ekvator Ginesi'nde geçen ay düzenlenen 23. Afrika Birliği Zirvesi çerçevesinde Afrika Devletleri Ekonomi Topluluğu liderleri ulusal uzlaşma forumunun Brazzaville'de yapılmasını istemişti. - Bangui

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement