Ostim'deki Patlamalarla İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Ostim'deki Patlamalarla İlgili Dava

Ostim\'deki Patlamalarla İlgili Dava

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 Şubat 2011'de 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili 3'ü tutuklu 19 kişinin yargılanmasına devam edildi.

04.09.2014 13:28

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 Şubat 2011'de 20 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili 3'ü tutuklu 19 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 3'ü tutuklu 13 sanık ile müşteki ve tarafların avukatları katıldı.

Sanık avukatlarından Mustafa Hisar, patlamalarla ilgili kusur durumunun ortaya çıkarılması için hazırlanan bilirkişi raporlarının yeterli kişiler tarafından hazırlanmadığını ileri sürerek şunları kaydetti:

"Bilirkişilerin art niyetli ve hatta kasıtlı olduklarını düşünmekteyiz. Bu nedenle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına görevi kötüye kullanma suçundan suç duyurusunda bulunduk. Bu nedenle heyet ile aramızda husumet oluştu. Bu itibarla mahkemenizce yeni bir bilirkişi heyeti tespit edilerek, yeniden rapor aldırılmasını talep ederiz."

Cumhuriyet Savcısı İsmail İlhan, sanıkların tutuklu kaldıkları sürenin ve delillerin büyük bölümünün toplanmasının dikkate alınarak tutuklu 3 sanığın tahliyesini talep etti.

İlhan, ayrıca, bilirkişi raporuna her iki tarafın da itiraz etmesi ve dosyada tutukluların bulunması nedeniyle talimatla iş yapmanın uzun zaman alacağını belirterek, mahkemenin ODTÜ, Ankara, Gazi ve Hacettepe üniversitelerinden bir bilirkişi heyetini seçerek inceleme yaptırmasını da istedi.

Mahkeme heyeti, yeniden bilirkişi incelemesi yaptırılıp yaptırılmamasına bir sonraki celsede karar verilmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesinde, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları, Ankara Adliyesi önünde toplanarak "Ostim'i/İvedik'i unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankart açtı.

Ostim'deki patlamada hayatını kaybeden Mükremin Atmaca'nın eşi Azize Atmaca, müşteki aileler adına yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti:

"3 Şubat 2011'de Ostim ve İvedik'te meydana gelen patlama ve yangın davası, 3 yılı aşkın zamandır sürüyor. Bugün davanın 22. duruşmadayız, 100 duruşma da sürse takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Bütün kaygımız ve mücadelemiz, ekmek mücadelesinin işçinin hayatına mal olmamasıdır. İşçi güvenliğinin sağlandığı, daha insani çalışma koşullarının yaratılmasıdır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ostim'deki Patlamalarla İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement