Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Otizm konusunda uzman olan Dr. David Fischer'ın konuk olacağı "Otizm Spektrum Bozukluklarda Çağdaş Uygulamalı Davranış Analizi" (Comtemporary Applied Behavior Analysis in Autism Spectrum Disorders) Çalıştayı'na ev sahipliği yapıyor.
24-25 Ekim 2015 tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan çalıştayın ilk günü, otizm alanında çalışan psikiyatrist, klinik psikolog, gelişim psikoloğu, psikolojik danışman, öğretmen, alanda yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, ikinci gün ise Otizm Spektrum Bozukluk tanısı almış bireylerin ebeveynlerine yönelik olarak düzenlenecek. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan çalıştayın dili İngilizce olup anında tercüme yapılacak.
Dr. Fischer, bu çalıştayda, çağdaş uygulamalı davranış analizi prensiplerini tanıtarak, bu prensipler kullanılarak problem davranışlarla nasıl başedileceğini, sosyal, oyun ve dil gelişimine yardımcı olacak yöntemleri öğretecek.
Dr. David Fischer Rutgers Üniversitesinde doktorasını yaparken Amerika'nın en saygın gelişimsel bozukluklar merkezi olan Douglass Developmental Disabilities Center da otizm konusunda çalışmaya başlamış ve bu konuda uzmanlığını alarak 2006 yılında doktorasını tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra bu merkezde otizm spektrum bozukluğu tanısı alan çocuk ve yetişkinlerle çalışmalarına devam etmiştir. 2011 yılında Autism Partnership programına katılarak bu organizasyonun Hong Kong ofisinde danışmanlık yapmaya başlamıştır. Halen bu ofiste uzman danışman olarak çalışmaktadır.
Autism Partnership 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde otizm tanısı almış çocuklara ve ailelerine tedavi ve rehabilitasyon sağlamak amacıyla kurulmuştur. Dünyanın çeşitli bölgelerinde de ofisleri olan bu organizasyon (Hong Kong, İngiltere, Kanada, Güney Kore, Singapur ve Avustralya) yoğun davranış terapileri kullanarak (intensive behavioral therapies) otizm spektrum tanısı almış pek çok çocuğa ve ailelerine yardımcı olmaktadır.
Son Dakika › Güncel › Otizme 'Doğru' Yaklaşım - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?