Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden Aile Eğitimi Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden Aile Eğitimi Etkinliği

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden Aile Eğitimi Etkinliği

Özel Aktif Önem Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde eğitim alan öğrencilerin velilerine yönelik "Çocuklarda Davranış Bozuklukları ve Önleyici Müdahaleler" konulu eğitim etkinliği düzenlendi.

08.08.2016 17:18

Sinevizyon gösterimleri ve interaktif iletişim ile sürdürülen etkinlik Özel Aktif Önem Rehabilitasyon Merkezi Uzman Psikoloğu Duygu Kaya Fidan, tarafından gerçekleştirildi.

Uzman Psikolog Duygu Kaya Fidan, görsel öğelerin kullanıldığı etkinlik ve eğitimlerin daha akılda kalıcı ve uygulamayı kolaylaştırıcı olduğunu belirtti. Özel gereksinimli çocukların davranışsal problemlerine yönelik sağaltım yaparken ailelerin çocuğa karşı özellikle tutarlı olma ve sınır koyma konularında özenli olmaları gerektiğini belirten Fidan, bu temel konulara dikkat etmenin hem çocuğa hem aileye yönelik olumlu sonuçları olacağını ifade etti.

Kurum müdürü Mustafa Ural, özel eğitim alanında okul-aile işbirliğinin önemine değindi. Rehabilitasyon merkezinde uzman öğretmenler tarafından uygulanan eğitimin ve davranış sağaltımının hızlı ve etkili sonuç vermesi için ailelerin işbirliği ve desteğine ihtiyaç duyulduğunu, bu nedenle öğrencilerin bireysel eğitimleri kadar aile eğitimlerine de önem verdiklerini belirtti. Ural, aile eğitimlerinin yanı sıra ihtiyaç duyan veliler için yetişkinlere yönelik ücretsiz psikoterapi hizmeti de sağladıklarını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinden Aile Eğitimi Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement