(Özel Haber) En Acı Karne Günü - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) En Acı Karne Günü

(Özel Haber) En Acı Karne Günü

Tüm Türkiye'de milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşarken, Eskişehir'de 53 gün önce kaybolan zihinsel engelli 19 yaşındaki Güven Ağılönü'nün ailesi ise karne gününü buruk geçirdi.71 Evler Mahallesi'nde bulunan Elbruz Bilge Özel Eğitim Mesleki...

14.06.2013 13:41

Tüm Türkiye'de milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşarken, Eskişehir'de 53 gün önce kaybolan zihinsel engelli 19 yaşındaki Güven Ağılönü'nün ailesi ise karne gününü buruk geçirdi.

71 Evler Mahallesi'nde bulunan Elbruz Bilge Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi'nde 12'inci sınıf öğrencisi olan 19 yaşındaki Güven Ağılönü, 21 Nisan 2013 tarihinde hava almak için çıktığı evine bir daha geri dönmemişti. 53 gündür çocuklarının eve dönmesini bekleyen acılı aile, bu yıl mezun olacak Güven'in karne sevincini de yaşayamadı. Oğlunun en büyük hayalinin okuldan mezun olduktan sonra bir işte çalışmak olduğunu söyleyen gözü yaşlı anne Saniye Ağılönü, karne gününde oğlunun yanında olmadığı için üzgün olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi.

"OĞLUM BUGÜN MEZUN OLSAYDI EN BÜYÜK İSTEĞİ OLAN TAKIM ELBİSEYİ ALACAKTIM"

Oğlunun mezuniyet töreni ve iş hayatı konusunda hayalleri olduğunu anlatan anne Ağılönü, "Bugün çok üzüntülüyüm. Her gün ağlıyorum. Gece gündüz ağlıyorum. Mezun olacaktı. Çok meraklıydı. 'Bu sene mezun olup işe gireceğim' diyordu. Bana, 'Sen de mezun törenime geleceksin değil mi anne?' derdi. 'Mezun olunca bana ne alacaksın?' diye sorduğunda ona takım elbise alacağımı söylerdim, çok sevinirdi. Okulda arkadaşları çok severdi. 21 Nisan'da babasına, 'Hava almaya çıkıyorum' deyip saat 09.00'da çıkmış evden. Daha sonra arkasından baktık ama bulamadık. Aramalarımız sonuç vermedi. Eve en geç saat 08.30'da gelirdi. Yabancılarla konuşmazdı. Okula giderken servise ben bindirirdim. Hep başında durdum çocuğumun. Efendi bir çocuktu. Evden uzaklaşacak bir çocuk değildi. 'Anne okul bitince işe girip çalışacağım' derdi. 'Devlet bana iş verecek' diyordu. Ben bir anayım, o hep benim bebeğimdi. Bu çok zor bir sınav. Sabahlara kadar dua ediyorum" dedi.

Elinde oğlunun fotoğrafıyla başbakana seslenen Erol Ağılönü ise, "Oğlum bugün karne alacaktı. Ben oğlumu geri istiyorum. Görenler varsa haber versin. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. 22 yıldır ben temizlik işlerinde çalışıyorum. Buradan Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum, bize yardım etsin" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) En Acı Karne Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement