(Özel Haber) Kanal Üzerindeki Tahta Köprüyle Geçiş Yapıyorlar - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Kanal Üzerindeki Tahta Köprüyle Geçiş Yapıyorlar

(Özel Haber) Kanal Üzerindeki Tahta Köprüyle Geçiş Yapıyorlar

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Boğaziçi ile Altınüzüm beldesinde yaşayan vatandaşlar, iki beldeye gidip gelirken kanalın üzerine koydukları tahtanın üzerinden geçiş yapıyor.

14.11.2012 11:13

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Boğaziçi ile Altınüzüm beldesinde yaşayan vatandaşlar, iki beldeye gidip gelirken kanalın üzerine koydukları tahtanın üzerinden geçiş yapıyor.

Boğaziçi beldesinde geçen yıl meydana gelen sel felaketinden sonra, belde içerisinden geçen derede ıslah çalışması yapıldı. Bir buçuk yaşında iken çocuk felci geçiren Mehmet Coşkun (38), yapılan kanala tepki göstererek şunları söyledi:

"100'er metre aralıklarla Boğaziçi ile Altınüzüm beldesinin sınırından geçen kanalın üzerine köprü yapıldı. Ben, özürlü bir vatandaşım bu nedenle köprüleri kullanamıyorum. Tahtadan seyyar köprü yaptım. Üzerinden geçerek evime gidip geliyorum. Uzunluğu 3 bin 500 metre, 3 metre eninde, 2,5 metre yüksekliğinde kanal üzerinde sadece yaya geçidi şeklinde köprüler yapıldı. Köprünün çalışmaları esnasında yetkilerle görüştüğümde bana bu köprünün iki üç gün içerisinde tamamlanacağını söylediler. Ancak yaklaşık iki buçuk aydır herhangi bir çalışma olmadı. Hiçbir yetkiliden olumlu bir cevap almadım. Diğer taraflara yapılan köprüler sadece yaya geçtiği şekilde yapıldı. Benim özürlü aracım bulunuyor. Ama iki buçuk aydır aracımı evden çıkaramıyorum."

Yapılan köprülerin işlerini görmediğini ve bu nedenle kendi çabalarıyla karşıya geçmek için iskeleden köprü yaptığını belirten Coşkun, bununla karşıya geçmeye çalıştıklarını ancak bunun da kendisi için, çocuklar ve yaşlılar için çok tehlikeli olduğunu, aşırı yağan yağmurlarda kanalın taştığını, bu olmasa bile birinin düştüğünde ya öleceğini ya da sakat kalabileceğini söyledi.

Altınüzüm ve Boğaziçi sınırlarının arasından geçen bir kanal olduğunu kaydeden Coşkun, "Toplam yedi ev olarak Boğaziçi beldesinin sınırları içerisinde ikamet etmekteyiz. Oy kullanmaya Boğaziçi'ne gidiyoruz ancak, su, elektrik ve çöp hizmetlerini Altınüzüm beldesinden alıyoruz. Bu nedenle Altınüzüm beldesi yetkililerinin; 'Boğaziçi'ne bağlısınız, Boğaziçi beldesi ise yok. Siz Altınüzüm beldesine bağlısınız' demeleri yüzünde zor günler geçiriyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Kanal Üzerindeki Tahta Köprüyle Geçiş Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement