TRT Sanatçısı Merhum Hatice Kaçmaz'ın Ailesinin Buruk Bayramı - Son Dakika
Güncel

TRT Sanatçısı Merhum Hatice Kaçmaz'ın Ailesinin Buruk Bayramı

TRT Sanatçısı Merhum Hatice Kaçmaz\'ın Ailesinin Buruk Bayramı

Başkent’te evlilik teklifini reddettiği kişi tarafından 15 yerinden bıçaklanarak öldürülen TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz’ın ailesi bayramı buruk geçiriyor.

06.10.2014 15:53

Başkent'te evlilik teklifini reddettiği kişi tarafından 15 yerinden bıçaklanarak öldürülen TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz'ın ailesi bayramı buruk geçiriyor. 1 ay önce yaşanan olay sonrası hüzünlü günler yaşayan Süleymanoğlu ailesi, 4 yaşında hem öksüz hem yetim kalan torunları Anise Kaçmaz'ın olayın travmasını halen üzerinden atamadı.

Geçtiğimiz ay, TRT Sanatçısı Hatice Kaçmaz, Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde evlilik teklifini reddettiği Orhan M. tarafından 15 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. 33 yaşındaki kızlarını kaybeden Süleymanoğlu ailesi Kurban Bayramı'na hüzünlü girdi. Baba Dilaver, anne Gülnaz Süleymanoğlu ile arkadaşları merhum Hatice Kaçmaz'ın Karşıyaka Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti. Bayrama evlatlarından ayrı girmenin hüznünü yaşayan Süleymanoğlu ailesi, gözyaşları içerisinde dualar ederken, kızlarının mezarını suladı.

ANNE SÜLEYMANOĞLU: "DEVLETİMİZE KÜSKÜNÜZ"

İHA muhabirine konuşan anne Gülnaz Süleymanoğlu, "Bayramımız kara geldi. Bizim ekmeğimize zehir kattı. Allah onu nasıl biliyorsa öyle yapsın" dedi.

Devlete küskün olduğunu belirten Süleymanoğlu, duygularını şöyle dile getirdi: "Devletimiz böyle insanları ortada bırakırsa nice annelerin yüreği yanar, nice yavrular öksüz kalır. Devletimiz bir kanun çıkarsın. Onu öldürseler, assalar bile yavrum yerinden kalkacak değil ama ne yapalım, ne edeceğiz bilmiyoruz. Biz daha bir rüyadayız, yavrum kalkacak, çıkacak gelecek diye bekliyorum. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Rabbim ondan sorsun."

Bayram dolayısıyla ziyarete gelip acılarını paylaşanlara teşekkür eden anne Süleymanoğlu, "O benim son beşiğimdi. Onu uykudan kaldırmaya kıyamıyordum. Allah o adamı kahretsin" dedi.

"TORUNUM ÖYLE ŞEYLER SORUYOR Kİ CEVAP VEREMİYORUM"

Gözyaşları içerisinde "Torunum da öyle şeyler soruyor ki cevap veremiyorum" diyen anne Süleymanoğlu, "Ben ona ne cevap verebilirim. Babasını istiyor, annesini istiyor. Daha 2 yaşındaydı babasını kaybetti, 4 yaşında annesini kaybetti. Ben ona ne diyebilirim, ne yapabilirim, bilmiyorum. Rabbim büyüktür, bize bir kapı açacaktır. O katili de rabbim kendi daha iyisini bilir" şeklinde konuştu.

BABA SÜLEYMANOĞLU: "BAYRAMIMIZ BURUK GEÇTİ"

Baba Dilaver Süleymanoğlu ise, bayramlarının buruk geçtiğini dile getirdi.

"Allah komşularımıza zeval vermesin" diye konuşan Süleymanoğlu, "3 gündür evim hiç boş kalmadı. Kızımın arkadaşları İstanbul'dan geldiler. Acımızı paylaşmak istiyorlar, dindirmek istiyorlar ama ateş düştüğü yeri yakıyor" dedi. Evladını kaybetmenin acısını derinden hissettiğini anlatan baba Süleymanoğlu, "Savcı Bey'e de söyledim, 'Ben babayım sen de babasın, hangi anne, hangi baba böyle bir adama çocuğunu verebilir' diye. 'O da olmaz tabii ki' dedi. İnancımız belli. Allah şirk koşmuyoruz. Devlet büyüklerine sesleniyorum. Caydırıcı bir kanun çıkartın" ifadelerini kullandı.

Süleymanoğlu, "Acımız büyük. İki ağabeyim vefat etti. Ben de yetim büyüm ama ben böyle bir acı görmedim" dedi.

KATİLİN AİLESİNDEN "ÇOCUĞUN MASRAFLARINI ÜSTLENELİM" TEKLİFİ

Bir takım şeyleri kabullenemediğini belirten Süleymanoğlu, "Katilin annesi, babası, yengeleri bize 'Çocuğunun masraflarını üstlenelim' teklifinde bulunuyorlar. Sen kimsin torunumun eğitimini üstleneceksin" dedi.

Yenimahalle İbrahim Karakoç Parkı'nda bulunan güvenlikçilerden şikayetçi olduğunu dile getiren Süleymanoğlu, "Olayı gören kadın, bana 'Kızınız 27 dakika bu adamla mücadele etti' dedi. Düşünün. Adam ne polisi ne ambulansı aramış. Daha sonra götürüyorlar. Artık kızım olay yerin de mi yoksa hastane de mi öldü, onu bilmiyorum. Güvenlikçinin kılı bile kıpırdamamış" diye konuştu.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI'NDAN MİNİK ANİSE İÇİN PSİKOLOJİK DESTEK TALEBİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkililerine seslenen Süleymanoğlu, "Ziyarete geldiler, çizdiler gittiler. Bize yardımda bulunacaklardı, psikiyatr bulacaklardı, bizi hastaneye yönlendireceklerdi. O günden beri hiçbir şey yok. Bir aydır bir haber yok" dedi.

Minik Anise'yi özel bir psikiyatri profesörüne götürdüklerini de anlatan baba Süleymanoğlu, "Çocuğa karşı nasıl hareket edeceğiz, onunla nasıl konuşacağız, annesini nasıl söyleyeceğiz' dedik. Tabii torunumun haberi var, 5 yaşına girdi. Ben çıktıktan sonra bana eşim anlattı. Doktor, 'Kızım senin annenin nereye gittiğinden haberin var mı, biliyor musun?' demiş. Torunum da 'Ama ben söylersem siz üzülürsünüz' cevabını vermiş" diye konuştu. Gözyaşlarına hakim olamayan Süleymanoğlu, "Bizi yaktılar, ateş düştüğü yeri yakıyor" dedi.

Öte yandan merhum Hatice Kaçmaz'ın radyocu arkadaşları da aileyi Kurban Bayramı'nda yalnız bırakmadı. İstanbul'da özel bir radyoda çalışan Fatih Öztürk, arkadaşı merhum Hatice Kaçmaz ile telefonla görüştüklerini anlatarak, "Olayı bir hafta sonra İstanbul'da gazetelerden öğrendim. Bugün de hem ailesini hem de mezarını ziyaret edelim dedik" şeklinde konuştu.

KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU'NDAN MİNİK ANİSE'YE BAYRAM ZİYARETİ

Aileyi bayramda da yalnız bırakmayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise Süleymanoğlu ailesine her alanda destek vereceklerini belirtti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Burcu Karefil, "Hatice kardeşimiz katilinin evlilik teklifini kabul etmediği için bıçaklanarak öldürüldü. Kadın kardeşlerimiz en çok kendi hayatı hakkında karar almak istediğinde öldürülüyor. Biz Hatice kardeşimizin davasının takipçisiyiz, ailesiyle dayanışma içerisinde, katili ağır ceza alsın diye mücadele edeceğiz. Kadınlar olarak yaşamak istiyoruz, kadınların bu makul talebine devlet artık sırtını dönemez. Kadın katillerine ağır ceza vermek, kadın cinayetlerini durdurmak için harekete geçmek zorundadır" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TRT Sanatçısı Merhum Hatice Kaçmaz'ın Ailesinin Buruk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement