Özgür-Der'den Mısır Büyükelçiliği Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Özgür-Der'den Mısır Büyükelçiliği Önünde Eylem

Özgür-Der\'den Mısır Büyükelçiliği Önünde Eylem

Özgür-Der, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasını protesto için eylem yaptı.

04.11.2013 14:29

Özgür-Der, askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılanmasını protesto için eylem yaptı.

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Halkları Derneği (Özgür-Der) yanlısı bir grup ellerinde; 'Katil Sisi hesap vereceksin', 'Esir edilen Mursi değil, Mısır halkının iradesidir' yazılı dövizler ile Mursi'nin fotoğraflarını taşıdı. 'Darbeciler Mursi'yi yargılayamaz' yazılı bir pankart açan grup adına bir açıklama yapan İrfan Öndaş, Mısır'da uygulanan baskıcı sürecin Mursi'yi ve Müslümanları yıldırmayacağını söyleyerek, cuntacıların Mursi'nin şahsında İslami hareketi tasfiye etmeye çalıştıklarını iddia etti.

Öndaş, Mursi'nin kendilerine baskı ve zulüm durumunda nasıl baş edileceğini gösterdiğini kaydederek, "Mursi, Filistin intifadasına destek vermekle, Hamas'a yardım etmekle, yalınayaklıların, mazlumların ve mahrumların haklarını teslim etmekle, batılı ve emperyalist güçlere karşı işbirliğini reddetmekle suçlanmaktadır. Mursi'nin işlediği bu suçlardan onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Eylemciler, 'Katil Sisi, seninleyiz Mursi', 'Türkiye seninle, direnen Mursi', 'Mursi'ye selam, direnişe sloganları attı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Özgür-Der'den Mısır Büyükelçiliği Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement