Açıklamasına ilk olarak başta hükümet olmak üzere hiçbir kurum ve kişiye karşıtlık ve yandaşlık üzerinden sendikacılık yapmadıklarını belirterek başlayan sendika il temsilcisi Abdulgani Demir, "Bu ilkemiz doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı merkez ve taşra teşkilatlarının eğitim-öğretim politikalarından, doğru olanların yanında ve yanlış olanlarından karşısında durmaya çalışıyoruz" dedi.
Şanlıurfa'nın Büyükşehir statüsüne kavuşması ile birlikte yeni oluşturulan Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin kurumsal olarak daha oturmamış olduğunu da açıklamasında belirten Demir, "İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükler ile okul yöneticilerinde yaşanan tasfiye ve sistem değişikliğinin yarattığı sirkülasyon, kaos ve demoralizasyon durumu İlimizin 2014-2015 eğitim öğretim yılını kayıp yıl olarak kapatma riskini artırmıştır. İl Milli Eğitim Müdürünün geminin kaptanı olarak mevcut durumun yarattığı riskin farkına vararak, acilen bir eylem planı geliştirmesi gerekmektedir" dedi.
Başta Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere boş yöneticiliklerin acilen doldurulması gerektiğini de sözlerine ekleyen Demir, "İlimizin torpillilerin keyfini feda edilecek bir dakikası bile yok.
Dört yılını doldurmuş okul müdürlerinden haksız bir şekilde 75 puan barajının altında kalmış olanların tespit edilerek, bu hatanın Ekim-Kasım ayında yapılacak mülakat sınavında telafi edilmesine çalışılmalı" diye konuştu.
'ÖĞRETMEN AÇIĞINDA DEĞİŞEN BİRŞEY YOK'
Urfa'ya bu yıl 5 binin üzerinde öğretmen atamasının yapıldığını ancak yeni açılacak dersliklerle birlikte artan talebin mevcut açık oranını kapatmayacağını dile getiren Demir, açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Geçen sene ilimizin öğretmen açığı yaklaşık olarak 7 bin kişiydi. İlimizden il dışı ve özür grubundan gidenlerin sayısı 2 bin 500 civarı, ilk defa atama ile gelecek öğretmen sayısı da 5 bin. Görünen o ki ilimizde yeni açılan okullar ve eğitim öğretime yeni dâhil olacak öğrenci nüfusunu da göz önünde bulundurursak, öğretmen açığımız aşağı yukarı yine geçen sene gibi olacak.
Bu açığın ücretli öğretmen ile en asgari düzeyde doldurulması için okullarda ciddi bir fizibilite çalışması yapılmalı, çok az ders yükü olan branş öğretmenleri tespit edilerek, gerekirse bakanlıktan özel izin alınarak öğretmene fazla ek ders verilmeli, öğretmen kadrosu olan okuldan, ihtiyaç olan okula kaydırılmalıdır. Boş dersler ek ders karşılığı kadrolu öğretmenlere verilmelidir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Güncel › Özgür Eğitim Sen, Eğitimdeki Sıkıntılara Değindi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?