Pakistan'da Taliban'ın Başından Vurduğu Çocuk Aktivist - Son Dakika
Güncel

Pakistan'da Taliban'ın Başından Vurduğu Çocuk Aktivist

Pakistan\'da Taliban\'ın Başından Vurduğu Çocuk Aktivist

Pakistan'da Taliban militanları tarafından geçen hafta başından vurulan 14 yaşındaki Malala Yusufzay, tedavi için İngiltere'ye getirildi.

15.10.2012 21:50

Pakistan'da Taliban militanları tarafından geçen hafta başından vurulan 14 yaşındaki Malala Yusufzay, tedavi için İngiltere'ye getirildi.

Sağlık durumu ciddiyetini koruyan Malala'nın tedavisi, İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Kraliçe Elizabeth devlet hastanesinde yapılacak.

Bir hafta boyunca Pakistan'da tedavi edilen ve kafatasına isabet eden kurşun çıkarılan Malala için İngiliz hükümeti, yardım teklif etmişti. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Malala Yusufzay'a ve okul arkadaşlarına geçen hafta yapılan zalimce saldırının, Pakistan'ı ve tüm dünyayı şoke ettiğini söylemişti.

Kurşun yaralanmalarıyla ilgili özel bir travma merkezi bulunan Birmingham'daki Kraliçe Elizabeth Devlet Hastanesi, askerlerin tedavilerinde de sıkça kullanılıyor.

Pakistan'ın Svat bölgesinde geçen hafta salı günü okulundan dönerken vurulan Malala Yusufzay, ülkesinde kız çocuklarının eğitimi için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle sembol isim haline gelmişti.

Muhabir: Aslı Aral

Yayıncı: Erdem Gültekin - LONDRA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistan'da Taliban'ın Başından Vurduğu Çocuk Aktivist - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement