Palandöken'de Kadınların 'Leğenboard Yarışması' - Son Dakika
Son Dakika Logo

Palandöken'de Kadınların 'Leğenboard Yarışması'

Palandöken\'de Kadınların \'Leğenboard Yarışması\'
16.01.2016 11:50

Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Erzurum'daki Palandöken Dağı, tatilcilerin akınına uğruyor.

Dünyanın sayılı kayak merkezleri arasında gösterilen Erzurum'daki Palandöken Dağı, tatilcilerin akınına uğruyor. İstanbul'dan Erzurum'a gelen bir grup kadının leğenlerle kayması ilgi topladı.

İstanbul'dan 4 günlük gezi için yıllar önce göç ettikleri Erzurum'a gelen İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 23 kadın üyesi Palandöken'de unutulmaz bir gün yaşadı. Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Paladöken'in 2 bin 200 rakımdaki acemi pistine ellerinde çamaşır yıkamakta kullanılan leğenlerle çıkan kadınlar, çocuklar gibi eğlendi. Palandöken'in karlı doruklarında içerisine oturdukları leğenlerle kayan kadınlar, "Bu da Dadaşın Leğenboardı" dedi. İçine oturdukları leğenlerle kayarak birbirleri ile yarışan kadınlar bazen küçük kazalar geçirdi. Leğenden düşenlere arkadaşları kahkahalarla güldü.

Erzurum'da internet üzerinden yayın yapan 'kartv'nin sahibi ve 'Kardan adam' programı yapımcısı Salih Yalçın tarafından düzenlenen 'Leğenboard yarışmasına' katılarak çocukluklarını yaşadıklarını söyleyen İstanbul Kartal Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneğinin kadın üyeleri, "Palandöken'de çocukluğumuza döndük" dedi. Kadınlar, yarışmanın sonunda 'Sabunu koydum leğene' türküsünü söyleyip eğlendi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Palandöken'de Kadınların 'Leğenboard Yarışması' - Son Dakika


Advertisement