Palandöken'de Kayak Keyfi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Palandöken'de Kayak Keyfi

15.12.2012 13:14

Palandöken Kayak Merkezi'nde güneşli havayı fırsat bilen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Palandöken Kayak Merkezi'nde güneşli havayı fırsat bilen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Son yağan karla kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşan Palandöken'de, yerli ve yabancı turistler kayak yapmanın tadını çıkardı.

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sayesinde yeni pistlere kavuşan ve altyapısı yenilenen kayak merkezinde turistler kayak, snowboard ve kızakla kayarak, karın tadını çıkarıyor.

Kayak sezonun açılmasıyla Palandöken Kayak Merkezi'nde faaliyet gösteren otellerdeki doluluk oranları da arttı.

Xanadu Oteli İdari İşler Müdürü Ömer Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oteldeki doluluk oranının yüzde 40'a ulaştığını belirterek, turistlerin kayağa yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Palandöken'i tercih eden konukların gece de kayak yapma imkanına sahip olduğunu anlatan Akca, "Kayak severler için pistimizi ışıklandırdık. Gündüz kayak yapan konuklarımız, gece de kayak yapabiliyor. Konuklarımıza her türlü imkanı sağlıyoruz" dedi.

Akca, yoğun rezervasyon aldıklarını, 28 Aralık'tan sonra otellerindeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaşacağını ifade etti.

Muhabir: Sagip Sezginer/ Ayşe Yıldız

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Palandöken'de Kayak Keyfi - Son Dakika


Advertisement