Papa: ?midilli?ye, Mülteciler ve Cömert Yunan Halkıyla Dayanışmamı Göstermek İçin Gideceğim? - Son Dakika
Güncel

Papa: ?midilli?ye, Mülteciler ve Cömert Yunan Halkıyla Dayanışmamı Göstermek İçin Gideceğim?

Papa: ?midilli?ye, Mülteciler ve Cömert Yunan Halkıyla Dayanışmamı Göstermek İçin Gideceğim?

Papa: 'Midilli'ye, mülteciler ve cömert Yunan halkıyla dayanışmamı göstermek için gideceğim'Esma Çakır / Roma, 13 Nisan (DHA) - Katolikerin lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Cumartesi günü gerçekleştireceği Yunanistan'ın Midilli Adası ziyaretinin, göçmenler ve onları cömertçe ağırlayan Yunan halkına dayanışmasını göstermek amacını taşıdığını söyledi.

13.04.2016 15:04

Papa: 'Midilli'ye, mülteciler ve cömert Yunan halkıyla dayanışmamı göstermek için gideceğim'

Esma Çakır/ Roma, 13 Nisan (DHA) - Katolikerin lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Francesco, Cumartesi günü gerçekleştireceği Yunanistan'ın Midilli Adası ziyaretinin, göçmenler ve onları cömertçe ağırlayan Yunan halkına dayanışmasını göstermek amacını taşıdığını söyledi.

Binlerce kişiyle bir araya geldiği Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'ndaki haftalık kabul gününde konuşan Papa Francesco, 16 Nisan'da gideceği kesinleşen günübirlik Midilli Adası ziyaretine de değindi.

'Cumartesi günü, geçtiğimiz aylarda çok sayıda mültecinin geçiş yaptığı

Midilli Adası'na gideceğim? diye sözlerine başlayan Papa, şöyle devam etti:

'Oraya, gerek mülteciler gerekse Midillili vatandaşlar ve onları cömertçe ağırlayan tüm Yunan halkına yakınlığımı ve dayanışmamı göstermek için kardeşlerim Patrik Bartholomeos ve Atina Başepiskoposu Ieronimos ile birlikte gideceğim.'

Papa, meydanda toplanan binlerce inanandan, bu ziyaretine dualarıyla eşlik etmesini istedi.

ANTONIO BANDERAS PAPA İLE BULUŞTU

Bu arada, Papa'yı görmeye gelenler arasında İspanyol aktör Antonio Banderas ve sevgilisi Nicole Kimpel de vardı.

Papa, çifte özel ilgi gösterdi. Dindar yönüyle de bilinen Banderas Vatikan'dan ayrılırken, Papa'yla görüşmenin harika olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Papa: ?midilli?ye, Mülteciler ve Cömert Yunan Halkıyla Dayanışmamı Göstermek İçin Gideceğim? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement