Paris Saldırısında Önemli Gelişme - Son Dakika
Güncel

Paris Saldırısında Önemli Gelişme

Paris Saldırısında Önemli Gelişme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ömer Güney hakkında soruşturma başlattı.

06.02.2013 15:59  Güncelleme: 07:45

Ankara'da PKK'lı 3 kadının infazıyla ilgili bir numaralı şüpheli olarak tutuklanan Ömer Güney'le ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçti.

Savcılık, Paris'te 3 kadının öldürülmesiyle ilgili Ömer Güney hakkında soruşturma başlattı..

SUİKASTİN 1 NUMARALI ZANLISI

Paris Savcısı'nın "Başşüpheli ve 2 yıldır PKK'lı" dediği Ömer Güney'e örgüt sahip çıkmamıştı. Güney'in 14 ay önce 325 kayıt numarasıyla Kürt derneğine kayıt yaptırdığı ve lakabının "Kara Kemal" olduğu öğrenilmişti.

Paris'te 9 Ocak'ta Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı yürüten Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, cinayetin bir numaralı şüphelisinin iki yıldır PKK üyesi olduğunu belirttiği 1982 Sivas Şarkışla doğumlu Ömer Güney olduğunu açıklamıştı.

Fransız Savcı, "Her ne kadar şüpheli olayın zanlısı ise de, bu cinayeti neden işlediğine dair hiçbir ipucu elde edilemedi. Sorgular devam edecek. Onun katliama katılmış olmasını veya yardımcı olup olmadığını araştırmak için sorgu, antiterör masasında devam edecek" demişti.

Şüphelinin çelişkili ifadeler verdiğine dikkati çeken Molins, "Ama bu ifadesi uzun sürmedi. Sonra ifadesini değiştirdi. Çünkü mağaza ve sokakta devlete ait kameralar ve Gar du Nord'daki kameralardaki görüntüler Ömer Güney'in tam olarak saat kaçta büroya girip çıktığına dair net bilgi verdi" demişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Paris Saldırısında Önemli Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement