Park Cezasını Ödemeyince Otomobiline Kilit Vuruldu - Son Dakika
Güncel

Park Cezasını Ödemeyince Otomobiline Kilit Vuruldu

Park Cezasını Ödemeyince Otomobiline Kilit Vuruldu

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde oturan Tayfun Kaymaz, özel bir şirket tarafından işletilen yol kenarı park sistemi nedeniyle sürekli ceza yediğini, cezasını ödemediği gerekçesiyle de otomobiline teker kilidi takılarak bağlandığını söyledi.

14.11.2013 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un İlkadım İlçesi'nde oturan Tayfun Kaymaz, özel bir şirket tarafından işletilen yol kenarı park sistemi nedeniyle sürekli ceza yediğini, cezasını ödemediği gerekçesiyle de otomobiline teker kilidi takılarak bağlandığını söyledi.Samsun'da yaklaşık iki yıl önce AK Partili Büyükşehir Belediyesi tarafından yol kenarlarına ücretli park yapılması ihaleyle bir şirkete verildi. 1 saati 2 TL, 2 saati 5 TL, 3 saati de 8 TL olan park ücretleri zaman zaman vatandaşlara da zor anlar yaşatmaya başladı. İlkadım İlçesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde evi bulunan 41 yaşındaki Tayfun Kaymaz'ın otomobilini evinin önüne park etti. Ancak ücretli olan park nedeniyle para ödemedi. Şirket tarafından park ücreti ödenmediği için otomobilinin önüne tespit tutanağı bırakarak park ücretini ödemesini istedi. Ancak Tayfun Kaymaz, cezayı ödemeyince şirket bu kez otomobilinin ön tekerleğine kilit vurdu. Sabah işi gitmek için kalktığında otomobilinin tekerindeki kilidi gören Kaymaz, şaşkınlığını gizleyemedi.Ne yapacağını ve kime şikayette bulunacağını bilemediğini söyleyen Tayfun Kaymaz, Belediye yol kenarlarını ücretli otopark olarak işletmesi için özel bir şirkete verdi. Bu uygulama başladığı günden bu yana önemli mağduriyetler yaşıyorum. Benim gibi çok sayıda insan var. Arabamı evimin önüne park ettim. Evimin önü de ücretli park. Günde 3 kez eve gelsem her defasında benden park parası isteniyor. Yani kendi evime park parası ödemeden giremiyorum. Benim devlete ya da belediyeye ödenmemiş vergi borcum yok. Bu binalar yapılırken belediye otopark parasını da tahsil ediyor. Ama şuanki durum resmen haraç gibi oluyor. Ayrıca park ücretleri de diğer belediyelerin yaptığı tarifelerin çok üzerinde. Ben bu şartlarda her gün park parası ödemeye kalksam verdiğim para ayda 350-400 lirayı bulur. Bu bedeli de vermem mümkün değil diye konuştu.

Park parasını ödemediği için şirket tarafından otomobilinin lastiklerine kilit vurulduğunu ifade eden Tayfun Kaymaz, Şuanda aracım tekerlek kilidi ile bağlı ve ona rağmen yine makbuz kesip cama koymuşlar. Şuana kadar bana kesilen cezalar yaklaşık 4 bin lirayı buldu. Otomobilim bağlı ve gece herhangi bir durum olsa kendi otomobilimi kullanamayacağım. Bu nedenle yaşanacak sorunların da hesabını kimse veremez. Konuyla ilgili İç İşleri Bakanlığı'na mail gönderdim. Cevap gelmesini bekliyorum dedi.

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Parkomat Genel Müdürü Ömer Gürcan, Partomat cihazlarının yan bölümlerinde park ücretinin ödenmemesi durumunda gerçekleştirilecek yaptırımlar yazıyor. Otomobil tekerleğini kilitleme, belediyenin bize verdiği bir yetki. Belediye ile yaptığımız sözleşmede, anlaşmada bunlar var dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Park Cezasını Ödemeyince Otomobiline Kilit Vuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement