Pegasus'tan Kadına Destek - Son Dakika
Güncel

Pegasus'tan Kadına Destek

Pegasus\'tan Kadına Destek

– PEGASUS Havayolları, Birleşmiş Milletler destekli Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) platformuna imza koyan ilk Türk havayolu şirketi oldu.

21.09.2016 14:18

– PEGASUS Havayolları, Birleşmiş Milletler destekli Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) platformuna imza koyan ilk Türk havayolu şirketi oldu.

Kadınların, tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlenmesini hedefleyen WEPs'e CEO Mehmet Nane'nin imzası ile giren Pegasus, bu platformun prensiplerini yönetim kurulu odasından işyerlerine ve tedarik zinciri üzerinden topluma varana kadar her noktaya dahil edecek. Türkiye ise 2016 yılı Ağustos ayı itibariyle en fazla WEPs imzacısına sahip olan 3'üncü ülke durumunda.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DESTEKLİYOR

2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktalar konusunda yol gösteriyor.

Pegasus bu imza ile Kadının Güçlenmesi Prensipleri çerçevesinde toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye de açıkça taahhüt veriyor.

KADINLAR İÇİN 7 İLKE

1. Cinsiyet Eşitliği İçin Üst Düzey Kurumsal Liderlik Sağlanması

2. Tüm Kadın ve Erkeklere İşte Adil Davranılması, İnsan Haklarına ve Ayrım Yapmama İlkesine Saygı Gösterilmesi, Bu İlkelerin Desteklenmesi

3. Tüm Kadın ve Erkeklere Sağlık, Güvenlik ve Refah Sağlanması

4. Kadınların Eğitim, Kurs ve Profesyonel Gelişim İmkanlarıyla Desteklenmesi

5. Kadınları Güçlendiren Girişimci Gelişimi, Tedarik Zinciri ve Pazarlama Yöntemlerinin Uygulanması

6. Toplumsal İnisiyatifler ve Destekler Aracılığıyla Eşitliğin Teşvik Edilmesi

7. Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması İçin Gelişimin Ölçülmesi ve Halka Açık Raporlanması

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pegasus'tan Kadına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement