Pir Sultan Abdal Derneği'nden Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Pir Sultan Abdal Derneği'nden Yardım Eli

Pir Sultan Abdal Derneği\'nden Yardım Eli

ABD'de yaşayan Türkler, Van'ı aralıklarla iki kez vuran depremden zarar görenlere yardım etmek için elele verdi.

13.11.2011 17:12

ABD'de yaşayan Türkler, Van'ı aralıklarla iki kez vuran depremden zarar görenlere yardım etmek için elele verdi. Pir Sultan Abdal Derneği tarafından, depremzedeler yararına New Jersey'in Englewood kentinde düzenlenen Kardeş Türküler ve Arto Tunçboyacıyan konserinde, Türkiye'nin renkleri ve sesleri yankılandı.

Konser öncesi kısa konuşma yapan Zeki Yeşilyurt, Van'da meydana gelen depremlerin herkesi derinden üzdüğünü ve sarstığını belirterek, 'Binlerce kilometre uzaklarda olsak bile, onların acılarını hissettiğimizi, yalnız olmadıklarını görmelerini ve bilmelerini istiyoruz. Toplumsal olgular temelinde kurulan derneğimiz bu konserden elde edilecek geliri Van'daki kardeşlerimize, canlarımıza gönderecek' dedi. Türkiye'nin toplumsal barışa ve kardeşliğe gereksinim duyduğu hassas bir dönemden geçtiğine değinen Yeşilyurt, "Sevgi en yüce değerimizdir. İnsanlar sevgiyi üretebilir ve paylaşabilirse yeryüzünde hiç bir sorun kalmaz, insanlar kardeşçe bir arada yaşar, tıpkı 'Kardeş Türkülerin' türkülerinde olduğu gibi" diye konuştu.

Yeşilyurt'un konuşması ardından konser veren Kardeş Türküler ve Arto Tunçboyacıyan, izleyiciler tarafından alkış yağmuruna tutuldu. Türk, Arap, Kürt, Azeri, Gürcü, Rum ve Ermeni kültürleri dahil farklı müzikal gelenekleri bir araya getiren Kardeş Türküler ve Arto Tunçboyacıyan sahnede, Anadolu'nun değişik kültür zenginliklerini izleyicilerle paylaştı. Konseri 'Sari Gelin' türküsünü Ermenice söyleyerek bitiren Kardeş Türküler konserine, New York ve New Jersey çevresinde yasayan yüzlerce kişi katıldı. İzleyiciler arasında Ermeni asıllı Türk ve Amerika vatandaşları da yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pir Sultan Abdal Derneği'nden Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement