Pire Limanı: Yunanistan'ın Jeostratejik Rolü - Son Dakika
Güncel

Pire Limanı: Yunanistan'ın Jeostratejik Rolü

Pire Limanı: Yunanistan\'ın Jeostratejik Rolü

Yunanistan'ın en büyük limanı olan Pire Limanı, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nde önemli bir rol oynuyor. Çin'in COSCO Shipping şirketinin yatırımları ve işbirliği sayesinde liman büyük bir dönüşüm geçirdi. Pire Limanı, dünyanın en büyük denizcilik merkezlerinden biri haline gelme hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

15.10.2023 14:43

1. Pire Limanı'ndan çeşitli görüntüler

Jeostratejik konumu sayesinde Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nde kilit rol oynayan Yunanistan'ın en büyük limanı Pire Limanı, kazan-kazan anlayışına dayalı işbirliğinin sembolü haline geldi.

Liman, son yıllarda Çin'in COSCO Shipping şirketinin burada yatırım yapması ve Çin ile Yunanistan halklarının limanı modernize edip geliştirmek için işbirliği yapmaları sayesinde büyük bir dönüşüm geçirdi.

"Çinli meslektaşlarımızla verimli bir şekilde işbirliği yapıyoruz ve Pire Limanı'nı dünyadaki en büyük denizcilik merkezlerinden biri haline getirme yönündeki ortak vizyonu paylaşıyoruz. Bizler, büyük bir düşü paylaşan güçlü bir ekibiz.

Pire Limanı İdaresi'nin dünyanın en büyük gemi nakliye gruplarından biri olan COSCO Shipping tarafından satın alınmasından sonra limanda büyük değişikler yaşandı. Tüm iş faaliyetlerinde büyük yatırımlar hayata geçirildi."

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Atina'dan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Pire Limanı: Yunanistan'ın Jeostratejik Rolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement