PKK Karşılaşması Gündem Olmamalı - Son Dakika
Güncel

PKK Karşılaşması Gündem Olmamalı

PKK Karşılaşması Gündem Olmamalı

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt BDP'lilerle birlekte Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki hastaları ziyaret etti.

20.08.2012 21:52  Güncelleme: 00:51

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP) Hakkari Milletvekili Adil Kurt BDP'lilerle birlekte Hakkari Devlet Hastanesi'ndeki hastaları ziyaret edip bayramların kutladı. Kurt, yaptığı konuşmada Şemdinli'deki BDP- PKK karşılaşmasının gündem olmaması gerektiğini belirterek, "Bizim yerimizde o dağlara giden, o tozlu yolları göze alan, bir MHP'li, bir CHP'li yada bir AKP'li de olsaydı aynı tabloyu görecekti" dedi.

Beraberindeki Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkan Yardımcısı Rahmi Kurt ve bazı BDP'lilerle Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaları tek tek ziyaret eden BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, çıkışta gazetecilere gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Hakkari'de taşlı saldırıya uğrayan İçişleri Bakanı Şahin'in Hakkari'ye bayramı zehir ettiğini belirten Kurt,"Hayat Hakkari'de acılara rağmen devam ediyor. İki gündür bu kent bayram kutlamaya devam ediyor. Maalesef kente 15 kilometre uzakta çatışmalar var. Bildiğimiz kadarıyla can kayıpları da var. Can kaybının hangi tarafta olduğu çok önemli değil. Önemli olan can kaybının sürüyor olması. Kim yaşamını yitiriyorsa yitirsin, acı veriyor ve bu acıyı hepimiz yüreğimizde hissediyoruz. Burada parlementonun bir üyesi olarak şu çağrıyı yapıyorum.Kimse spekülasyonlar yaratmasın. BDP böyle oldu, yada şöyle oldu demenin bir anlamı yok. MHP,CHP ve AKP bir heyet oluşturup gelip Hakkari'nin ve bu halkın gerçeğini burada inceledikten sonra parlementoya taşısınlar. Bu sorunu birlikte çözelim" dedi.

BDP-PKK KARŞILAŞMASI TÜRKİYE'DE GÜNDEM OLMAMALI

Şemdinli'deki BDP -PKK karşılaşmasının Türkiye'de gündem olmaması gerektiğine dikkat çeken Kurt, "Bizim PKK gerillaları ile karşılaşmamız Türkiye'de gündem olmamalı. Bizim yerimizde, o dağlara giden, o tozlu yolları göze alan, bir MHP'li, bir CHP'li yada bir AKP'li de olsaydı aynı tabloyu görecekti. Tatilde olup beş yıldızlı otellerde havuzda plajlarda güneşlenip, orada basına demeç vermek parlemonto üyesinin işi olmamalıdır. Meclis başkanı eğer bu konuda bir öncülük yapmayacaksa parlemonto üyelerine, ne zaman başkanlık yapmış olacak. Parti genel başkanları bu konuda eğer milletvekillerini, bu sorunun çözümüne ilişkin seferber etmiyorsa, hasamet duyguları ve günü kurtarma çabası içerisinde oluyorsa, ne zaman sorumluluklarını yerine getirecekler. Cumhurbaşkanı acil bu konuda devreye girmek durumda. Bakın bu işin şakası yok. Biz Türkiye'de iç savaşın ayak sesi var dediğimizde bir tehlikeyi görüyoruz. Asker bir kilometre çıktığı anda, bu çoğrafyada sıcak temas yaşanıyor. Günün hangi saatinde olursa olsun. Bakın bayram gününde Hakkari'de çatışma var. Hala devam ediyor. Daha ne zaman bu gerçekleri kabul edecekler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK Karşılaşması Gündem Olmamalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement