Pkk, Silvan'da Hendek Kapatan Polise Roketatarla Saldırdı: 1 Şehit (4) - Son Dakika
Güncel

Pkk, Silvan'da Hendek Kapatan Polise Roketatarla Saldırdı: 1 Şehit (4)

Pkk, Silvan\'da Hendek Kapatan Polise Roketatarla Saldırdı: 1 Şehit (4)

3 YAŞINDAKİ TUĞÇE'DEN ŞEHİT BABAYA SON BAKIŞ Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde hendek kazma olaylarına müdahale ederken PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ali Öztürk için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

13.09.2015 18:27

3 YAŞINDAKİ TUĞÇE'DEN ŞEHİT BABAYA SON BAKIŞ

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde hendek kazma olaylarına müdahale ederken PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Ali Öztürk için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Düzenlenen törene şehidin ailesi, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı ve Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezleri Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Törende ilk olarak şehit Ali Öztürk'ün Türk bayrağına sarılı tabutu ambulanstan alınarak alana getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında şehidin eşi Semra Öztürk ve annesi Havva Öztürk gözyaşı döktü. Tören alanına kadın bir polisin kucağında uyuyarak getirilen şehidin 3 yaşındaki kızı Tuğçe ise tören boyunca uzun uzun babasının tabutunu izledi.

'GÖZÜ DÖNMÜŞ CANİLER YOLU AÇMAYA ÇALIŞAN KEPÇEYE SALDIRDI'

Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan bir konuşma yaptı. Taşdan, "Silvan'da vatandaşın huzur ve güvenini sağlamak için terör örgütü mensuplarınca açılan hendeklerin kapatılması sırasında hainlerce yapılan roketatarlı saldırı sonucu şehit düşen meslektaşımız Ali Öztürk'ü ebediyete uğurlamak için bir araya geldik. Ali kardeşimin uğraşı teröristler tarafından kapatılan yolu açarak vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde işine, evine, alışverişine gitmesini sağlamaktı. Ancak gözü dönmüş caniler yolu açmaya çalışan kepçeye bile saldırdı. Güvenlik kuvvetlerimize yönelik kalleşçe yapılan bu saldırılarda görev yaptığı yerlerde kendini halkına adayan, gözünü kırpmadan canını feda eden evlatlarımızı bu şekilde uğurlamak hepimizi yürekten yaralamaktadır. Şer odakları bilmelidirler ki; bu topraklar üzerinde birliğimizi bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere karşı kararlılıkla mücadelemiz devam edecek ve huzur bozucu hainlerin oyunları amaçlarına ulaşamadan bozulacaktır. Aziz şehidim, sen rahat uyu. Sen ettiğin yemine sadık, giydiğin üniforma ve şu anda üzerine örtülü şanlı bayrağımıza yakışan şekilde görevini ifa ettin. Şu anda mertebelerin en yücesine eriştin. Geride bıraktıkların bize emanettir" dedi.

EŞİ TABUTA SARILIP AĞIT YAKTI

Yapılan konuşmanın ardından Diyarbakır Müftü Yardımcısı Abdullah Işık tarafından şehit Ali Öztürk için dua okunarak helallik alındı.

Daha sonra tabutun başına gelen şehidin eşi Semra Öztürk ve şehidin yakınları uzun süre 'Ali'm' diye ağıt yaktı. Tabutun başına getirilen küçük Tuğçe burada da uzun uzun babasının tabutuna ve fotoğrafına baktı.

'ARTIK SON ŞEHİT OLSUN'

Törenin ardından protokolden ayrılan Vali Hüseyin Aksoy ve komutanlar şehidin ailesine başsağlığı diledi. Bu sırada 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz ile konuşan şehit polisin bir yakını, "Mücadele etmem gerekiyorsa yaparım. Çocuğumla ve herşeyimle. Hepimiz istiyoruz ki bu artık son şehit olsun. Evlere düşen ateş son olsun. Bizim evimiz yüreğimiz yandı. İnşallah son olsun. Kimsenin yüreği yanmasın. Biz Kürt kökenliyiz. Annemiz babamız Kürt. Türk'ü bu tarafa, Kürt'ü diğer tarafa koysalar ben ortalarında dururum. Biz Kürt olarak burada duracağız. Burada da orada da kardeşlerimiz var. Son damlaya kadar hazırız" dedi.

Yapılan törenin ardından şehit Ali Öztürk'ün cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'ne bağlı Gürüz Köyü'ne götürüldü.

ASKERLER KONUŞLANDI

Bu arada Silvan'da akşam saatlerinde askeri hareketlilik yaşandı. TIR'lar üzerine yüklenen paletli tanklar ile zırhlı araçlar ilçe merkezinden geçerek, ilçenin çevresindeki hakim bölgelere konuşlandırıldı. - Ailesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pkk, Silvan'da Hendek Kapatan Polise Roketatarla Saldırdı: 1 Şehit (4) - Son Dakika


Advertisement