Polatlı'da Halk Topçu Okulu'na Yürüdü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Polatlı'da Halk Topçu Okulu'na Yürüdü

Polatlı\'da Halk Topçu Okulu\'na Yürüdü
16.07.2016 17:15

Polatlı'da halk Topçu Okulu'na yürüdüBİR gurup askerin darbe yapmaya teşebbüs ettiğini habe alan Polatlı halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sokaklara çıkın' çağrısına uydu ve sokaklara döküldü.

Polatlı'da halk Topçu Okulu'na yürüdü

BİR gurup askerin darbe yapmaya teşebbüs ettiğini habe alan Polatlı halkı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sokaklara çıkın' çağrısına uydu ve sokaklara döküldü. Gece yarısında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, darbecileri protesto eden sloganlar attı. Camilerde sala ve ezan okundu. Araç konvoylarıyla şehir içinde tur atan Polatlı halkı, klakson çalarak kalabalığı arttırdı.

EZANI SUSTURDULAR, YARBAY YALINAYAK KAÇTI

Bu arada bir manga askerle Polatlı Çarşı camiinde okunan ezanı susturmak amacıyla camiyi basan Yarbay rütbeli olduğu öğrenilen bir asker, imamları silahla tehdit ederek mikrofonları kırdı. İmam odasında yaşanan bu olayda, imamlar ezanı gelen bir emir üzerine okuduklarını söylediler. Askeri camide camiyi kilitleyip imamı dışarı çıkaran subayın bu davranışı, kalabalığın öfkesini arttırdı.100 metre mesafedeki cumhuriyet meydanında toplanan binlerce vatandaş camiye yürüdü. Bunu haber alan yarbay ve askerler havaya ateş ederek oradan kaçmak istedi. Bu durum halkı daha da öfkelendirdi. Yarbay, korkuyla botlarını camide bırakarak yalın ayak kaçtı.

HALK TOPÇU OKULUNA YÜRÜDÜ

Öfkeli kalabalık, darbeye karşı sloganlar atarak Topçu ve Füze Okulu'na yürüdü. Nizamiye girişi önünde biriken halk, o sırada askeri bir jipin önünü kesti ve camlarını kırdı. Sabah saatlerine kadar topçu okulu önünde duran halk, hiç durmadan sloganlar attı. 'Asker kışlaya', 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Demokratik Türkiye' şeklinde sloganlar attı.

FÜZE YÜKLÜ KAMYONLAR DURDURULDU

Bu arada E-90 karayolunu kapatan halk, Ankara'ya gitmek isteyen füze yüklü askeri kamyonları durdurdu. Bıçaklarla kamyonların lastiklerini parçalayan halk, yolu trafiğe kapattı. Füzelerin Polatlı'da bulunan 58. Füze Tugayı'ndan veya Topçu Okulu'na bağlı Acıkır kışlasından yola çıkarıldığı sanılıyor.

Bir ara askerlerin kapalı kasa kargo kamyonlarıyla başkente gittiği haberi duyuldu. Bunu duyan halk, hiçbir araca geçit vermedi. Sabah saatlerine kadar sokaklarda darbeyi protesto eden halk, sabah ezanı ile birlikte çarşı camiine gittiler ve sabah namazı kıldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı'da Halk Topçu Okulu'na Yürüdü - Son Dakika


Advertisement