Polis Olmak İsteyenlere Yol Haritası - Son Dakika
Güncel

Polis Olmak İsteyenlere Yol Haritası

Polis Olmak İsteyenlere Yol Haritası

Mustafa Dinç ve Sinan Tulacı, "Kendi Hedefini Kendin Seç" sloganıyla yürütülen meslek tanıtım seminerinde Esenlerli öğrencileri polislik mesleği hakkında bilgilendirdi.

11.03.2014 16:00

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler; Mustafa Dinç ve Sinan Tulacı, "Kendi Hedefini Kendin Seç" sloganıyla yürütülen meslek tanıtım seminerinde Esenlerli öğrencileri polislik mesleği hakkında bilgilendirdi.

Esenlerli öğrenciler, Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Birlikte Kitap Okuyoruz" projesiyle bir yandan kitaplarını okumaya, diğer yandan hayalini kurdukları meslekler hakkında bilgi sahibi olmaya devam ediyor. "Kendi Hedefini Kendin Seç" sloganıyla yürütülen proje kapsamında öğrenciler, meslek büyükleri tarafından verilen seminerlerle kendi hedeflerini kendileri belirliyorlar. Daha önce avukatlık, doktorluk, öğretmenlik, gazetecilik gibi meslekler hakkında seminerlerin verildiği proje kapsamında, son olarak İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler; Mustafa Dinç ve Sinan Tulacı, Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa Esenlerli öğrencilere polislik mesleğini ve birimlerini anlattı.

GEREKSİZ MEŞGUL ETMEYİN

Esenler Belediyesi Sabri Ülker Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programa, aralarında polis olmak isteyen çok sayıda öğrenci katıldı. Polislik mesleğini anlatan kısa bir sinevizyon gösteriminin ardından başlayan programda Dinç ve Tulacı, öğrencileri 155 Polis İmdat Hattı'nı gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda uyardı. Öğrencilere emniyeti ilgilendiren bir olayın ardından yapmaları gerekenleri aktaran Tulacı, "Olayın ne olduğunu, ilçesiyle birlikte açık adresini, şahsın eşkâlini doğru şekilde vermeniz gerekiyor" dedi.

155 SMS İHBAR HATTI DA VAR

Bilişim suçlarına karışmamaları için öğrencileri aydınlatan Dinç, "Günümüzde güvenli internet kullanımı çok önemli. Sosyal medyada tanımadıklarınızı eklemeyin. Tanımadıklarınızla bilgilerinizi paylaşmayın. Telefon dolandırıcılarına taviz vermeyin" uyarılarında bulundu. Öğrencilere ihbarlarını 155 SMS İhbar Hattı'yla da yapabileceklerini hatırlatan Tulacı, SMS ile ihbarda bulunacakların tüm bilgileri eksiksiz yazması gerektiğini kaydetti.

ÖĞRENCİLERE ÖNERİLER

Öğrencilere polis olmaları için yapması gerekenleri de anlatan ikili, mesleğin cazip yanlarının macera, heyecan, vatana ve insanlara hayırlı işler yapmak olduğunu söyledi. Polislik mesleğini seçmek isteyen öğrencilere önerilerde de bulunan polisler, "Karar sizin. Önemli olan istemek. Bunun yanı sıra okulda disiplin cezası almamanız gerekiyor. Yüz kızartıcı bir suça karışmamalısınız. Derslerinize çalışın ve arkadaş çevrenize dikkat edin" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Polis Olmak İsteyenlere Yol Haritası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement