Polisin Böbrekleriyle Nakil Bekleyen İki Kadın Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Polisin Böbrekleriyle Nakil Bekleyen İki Kadın Sağlığına Kavuştu

Polisin Böbrekleriyle Nakil Bekleyen İki Kadın Sağlığına Kavuştu

Şanlıurfa'da intihar girişimi sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki polis memuru Yakup Özkök'ün yakınları tarafından bağışlanan böbrekleri Diyarbakır'da iki kadına nakledildi 6 yıldır diyaliz hastası Sabahat Kandemir ve Oya Altıkardeş naklin ardından sağlıklarına kavuşmanın.

06.01.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da 2 kadın, Şanlıurfa'da intihar girişimi sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki polis memuru Yakup Özkök'ün böbreği sayesinde sağlığına kavuştu.

Yaklaşık 25 gün önce beylik tabancasıyla intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı İpekyol Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 6 yıllık polis memuru Yakup Özkök'ün böbrekleri Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Organ Nakil Merkezinde gerçekleştirilen ameliyatla hastalar Sabahat Kandemir (45) ve Oya Altıkardeş'e (45) nakledildi.

Hastaların katılımı ile nakille ilgili gazetecilere bilgi veren DÜ Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Mehmet Veysi Bahadır, organ bağışında bulunmanın önemini vurgulayarak, Şanlıurfa'dan gelen organların organ bağışı bekleyen Mardin'in Nusaybin ilçesinden ve Muş'tan gelen hastalara nakledildiğini söyledi.

6 yıldır diyaliz hastası olan Sabahat Kandemir ve Oya Altıkardeş'in organ nakli ile sağlığına kavuştuğunu ifade eden Bahadır, "Kandemir ve Altıkardeş nakil sayesinde 'böbrek kardeşi' oldu" dedi.

Bahadır, naklin ardından hastalarının iyileştiğini ve bugün taburcu edileceklerini kaydederek, "Son 5 ayda 10 böbrek nakli gerçekleştirdik. DÜ Organ Nakil Merkezinde yapılan nakil sayısı 30'a ulaştı. Diyarbakır böbrek naklinde çok hızlı ilerleme gösterdi. Bölgede en fazla böbrek nakli yapılan il Diyarbakır oldu" dedi.

"Onun sayesinde sağlığımıza kavuştuk"

Yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle böbreklerinin iflas ettiğini, 6 yıldır diyalize girdiğini anlatan Sabahat Kandemir, "20 gün önce böbrek nakli yapıldı. Bu nakil sayesinde diyalize girmekten kurtuldum. Böbrekleriyle sağlığına kavuştuğumuz polise dua ediyorum, onun sayesinde sağlığımıza kavuştuk" diye konuştu.

"Ailenin acısı bizim acımız"

Nusaybin'den gelen Oya Altıkardeş ise yaklaşık 11 yıldır hasta olduğunu ve 6 yıldır diyalize girdiğini ifade ederek, "Duygularım o kadar yoğun ki rüyada gibiyim. Polisin yakınları o acı sırasında organlarını bağışlamışlar, Allah onlardan razı olsun. Ailenin başı sağ olsun, ailenin acısı bizim acımız" dedi.

El ele tutuşarak böbrek kardeşi olduklarını belirten Kandemir ve Altıkardeş organ bağışlamanın önemini belirtti. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polisin Böbrekleriyle Nakil Bekleyen İki Kadın Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement