Polonya – Türkiye İlişkilerinin 600. Yılı İçin Bir Proje - Son Dakika
Güncel

Polonya – Türkiye İlişkilerinin 600. Yılı İçin Bir Proje

Polonya – Türkiye İlişkilerinin 600. Yılı İçin Bir Proje

GalataPerform, Polonya – Türkiye ilişkilerinin 600. yılı kapsamında Culture.pl ile ortak bir projeye imza atıyor!

30.04.2014 10:31

PolonyaTürkiye İlişkilerinin 600. Yılı Şerefine; Galataperform'dan 3 Ünlü Polonyalı Yazarla "Transit Polonya"!

GalataPerform, Polonya – Türkiye ilişkilerinin 600. yılı kapsamında Culture.pl ile ortak bir projeye imza atıyor! 3 Polonyalı oyun yazarının, yazarlık atölyesi için farklı tarihlerde İstanbul'a geleceği "Transit Polonya" projesinin ilkinde İstanbul Tiyatro Festivali'nin açılış oyunu için ülkemize gelen Dorota Maslowska tiyatro severlerle buluşuyor. 5 Mayıs 2014, Pazartesi günü saat 18:30'da, GalataPerform'da oyun yazarlığı atölyesi gerçekleştirecek olan dünyaca ünlü yazar Maslowska'nın; "Lehçe Konuşan İki Gariban Rumen" adlı oyununun okuması da 6 Mayıs 2014, Salı akşamı saat 20:30'da GalataPerform'da ücretsiz olarak gerçekleşecek.

GalataPerform'un 2006'dan beri yürüttüğü Yeni Metin Yeni Tiyatro projesi kapsamında, Polonya'da yer alan Culture.pl işbirliği ile hayata geçirdiği "Transit Polonya" projesinde, 3 Polonyalı oyun yazarı Dorota Maslowska, Michał Walczak, Magdalena Fertacz farklı tarihlerde İstanbul'a gelerek yazarlık atölyesi gerçekleştirecekler.

Atölyelerin ilkine, İstanbul Tiyatro Festivali'nin açılışında "Ne Yaptıysak Nafile" adlı oyunu sahnelenecek olan Dorota Maslowska konuk olacak. Dünyaca ünlü yazar, 5 Mayıs, Pazartesi günü saat 18:30'da, GalataPerform'da oyun yazarlarıyla bir araya gelerek atölye çalışması gerçekleştirecek. 6 Mayıs, Salı akşamı saat 20:30'da ise, Maslowska'nın, "Lehçe Konuşan İki Gariban Rumen" oyunu okuma tiyatrosu olarak Türkiye'de ilk kez GalataPerform'da izleyiciyle buluşacak ve ardından yazarla söyleşi gerçekleşecek.

GalataPerform'un, Polonya'da yer alan Adam Mickiewicz Enstitüsü işbirliği ile hayata geçirdiği "Transit Polonya" projesinin ikincisi Ekim ayında Michał Walczak ile üçüncüsü ise, Aralık ayında Magdalena Fertacz düzenlenecek.

"Lehçe Konuşan İki Gariban Rumen"

Yönetmenliğini Ani Haddeler Pekman'ın yaptığı, Merve Dağlı, Burak Safa Çalış, Ahmet Kaynak, Batur Belirdi ve Sezin Bozacı gibi birbirinden başarılı oyuncuların yer aldığı "Lehçe Konuşan İki Gariban Rumen"; iki fakir Rumen taklidi yapan, gerçek hayatta dizi oyuncusu olan Parcha ve bekar ama hamile Dzina adlı çiftin Polonya boyunca yaptıkları keyfi yolculuğu anlatıyor.

Ulusal stereotiplere dayanan ve grotesk bir oyun olan "Lehçe Konuşan İki Gariban Rumen"de; çift gemiye doğru bir yolculuğa çıkar ve yolculukları boyunca bir dizi insanla karşılaşırlar, ancak bu yolculuk Dzina'nın intiharıyla sona erer. Oyun yoksulluk gerçeğini görmeyen tatminsiz orta sınıf vatandaşlara dikkat çeker. Ayrıca başlığındaki lehçe konuşan Rumen olma fikri de aslında komik olmayan bir şakadan ibarettir. Polonya'da Rumenler yoktur ama Roman azınlıklar vardır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Polonya – Türkiye İlişkilerinin 600. Yılı İçin Bir Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement